60 Maal hoera voor Arie en Wil de Niet

Foto: Sam Fish

Op dinsdag 15 augustus was het een grote dag voor Arie (88) en Wil (80) de Niet. Ze zijn namelijk zestig jaar getrouwd!

Door Sam Fish

Dat de twee elkaar ontmoet hebben is al een wonder op zich. Wil komt namelijk uit Middelharnis en Arie uit Scheveningen. “Ik voer samen met haar broer. Op een dag stonden Wil en haar moeder hun broer en zoon op te wachten in Amsterdam. En daar hebben we elkaar ontmoet. We raakten aan de praat en we waren allebei meteen verkocht. Er was gewoon gelijk al een hele goede klik,” vertelt Arie. “Twee jaar later gaven we elkaar het ja-woord in Schotland.”

De twee kregen samen twee kinderen en hebben ook twee kleinkinderen. Achterkleinkinderen zijn er nog niet. “We gaan vanavond lekker eten in het restaurant hier beneden om het te vieren,” laat Wil weten.

Overal samen

Het stel kon na hun huwelijk maar geen huis krijgen, dus vertrokken ze naar Nieuw-Zeeland. Daar hebben ze zeven jaar gewoond waarna ze verhuisden naar Zuid-Afrika. Vijf jaar lang woonden ze daar, maar beiden konden ze niet aarden. “We hebben het hier over de jaren ’70,” vertelt Wil. “Hoe er werd omgegaan met gekleurde mensen, dat heeft ons nooit lekker gezeten. In ’75 wisten we het zeker, we moesten daar weg.”

Arie en wil kregen een huis aangeboden in Sommelsdijk en zijn daarna nooit meer vertrokken. Tot ze afgelopen december konden intrekken in Ebbe & Vloed. “Het is hier fantastisch. De mensen zijn geweldig, we wonen heerlijk en hebben hele aardige buren. We zijn ook regelmatig beneden te vinden. Dan drinken we koffie en maken we praatjes met andere bewoners,” aldus Wil.

Cookieinstellingen