Biljarter uit Ooltgensplaat Nederlands kampioen

Foto: PR Biljartclub de Poedel

Half april vond in het Twentse Daarlerveen het Nederlands Kampioenschap Driebanden plaats. En die biljartwedstrijd kent een lokale winnaar!

Niemand minder dan Remko van Oosterom uit Ooltgensplaat is hierbij Nederlands Kampioen geworden. Hij was als tweede geplaatst in de beginstrijd. Daar ging hij de strijd aan tegen de nummer 1 Tom Jacobs uit Sittard en nog zes andere spelers.

Remko begon goed en won de eerste twee partijen van Christian Kroezen en Ab Lenaers. De derde partij verloor hij van Peter van Erp. De daarop drie volgende partijen won hij allemaal, waaronder een superpartij met een gemiddelde van 1.00.

Spannende finale

De finalepartij was heel spannend. Remko moest namelijk winnen van de nummer 1 om kampioen te worden. Het was een aftastende partij met mooie caramboles van beide spelers. Remko beheerste de partij echter en won met 25 tegen 11. Daarnaast had hij ook de hoogste serie behaald van 7 en daarmee eindigde hij met een algeheel moyenne van 0.744. Hij promoveert daardoor naar een hogere klasse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen