Prachtig nieuw veld voor De Jonge Spartaan

Foto: Sam Fish

20 maart was een heugelijke dag voor de Jonge Spartaan. De sportclub bestond op deze dag alweer 22 jaar en dat vierden ze met de opening van een prachtig nieuw veld.

Door Sam Fish

Het gebeurde allemaal tijdens een vriendschappelijke wedstrijd van de G’s tegen begeleiders, (oud-)trainers en scheidsrechters. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman was van de partij om het symbolische lint door te knippen. Maar niet voordat er in de kantine even werd stilgestaan bij het hele traject van het nieuwe veld.

Dat begon namelijk al in maart van 2016. Toen werd er een voorstel gedaan in het college voor nieuwe velden. Daar zaten drie velden bij voor de Jonge Spartaan. Echter kwam er een kink in de kabel. Datzelfde jaar ontstond er namelijk maatschappelijke onrust door een uitzending van Zembla. Daarnaast zaten er ook nog wat fouten in de begroting en dus werd het totale krediet ingetrokken.

Nieuwe poging

In 2017 werd een nieuw project gestart voor een vitale voetbalsport op het eiland. Daar viel ook de verrijking van sportaccommodaties. Veel verenigingen pakten achterstallig onderhoud aan. De Jonge Spartaan koos voor een nieuw veld. Dat nieuwe veld is inmiddels opgeleverd en dus was het tijd voor een officiële opening.

Het feestje viel door de regen een klein beetje in het water, maar dat mocht de pret niet drukken.

Opening

“Dat ik het nieuwe veld mag openen is een eer, maar ook een persoonlijk hoogtepunt,” liet de burgemeester weten. Ze doelt op het feit dat haar man en zoon bij de club spelen. “De Jonge Spartaan is een grote, bloeiende vereniging. Hier kan iedereen enorm trots op zijn. Op zo’n veld gebeurt meer dan het spel. Ook op het veld moet je het samen doen. Er wordt gesport en er is veel energie en enthousiasme. Maar ook frustratie en teleurstelling. Op het veld gebeurt het, daar helpen teamleden elkaar en worden vriendschappen gevormd. En op dit prachtige nieuwe veld gaat dit gewoon verder.”

Cookieinstellingen