Gemeenteraad bezoekt Kairos en Goed voor Goed

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Op donderdagavond 23 maart brachten leden van de gemeenteraad en het college van B&W een bezoek aan twee vrijwilligersorganisaties.

Ze gingen langs bij maatschappelijke opvang Kairos in Dirksland en kringloopwinkel Goed voor Goed in Sommelsdijk. Het thema voor deze avond was de gezamenlijke aanpak tegen verslavingsproblematiek op Goeree-Overflakkee.

Het raadsbezoek startte bij Kairos aan de Voorstraat in Dirksland. Daar biedt men een begeleid wonen-programma voor kwetsbare (jong)volwassenen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. De raadsleden namen, verdeeld over meerdere sessies, plaats in de keuken en in de woonkamer.

Directeur Bjørn Noordzij vertelde gedreven over wat zij doen, hoe ze het doen en waar uitdagingen liggen. Maar vooral ook over hoe mooi en dankbaar het werk is wat ze doen. Meis Broeders is Regisseur Integrale Aanpak Verslavingsproblematiek (IAV) op Goeree-Overflakkee. Zij nam de raad mee in de stappen die zijn gezet en die verder in 2023 nog gemaakt gaan worden.

Goed voor Goed

Later op de avond werd de raad ontvangen bij Goed voor Goed. Sinds kort zitten zij in het nieuwe, grote pand aan de Gerard Walschapstraat. Daar gaf directeur Joost van Welsenis een rondleiding en werd door hem en een aantal medewerkers enthousiast verteld over het werk wat ze doen. Hierna werd – verdeeld over 2 sessies – dieper ingegaan op de cijfers van het middelengebruik op Goeree-Overflakkee. Patrick Leenen is strategisch adviseur binnen IAV. Hij toetste de cijfers bij de raadsleden en legde een aantal stellingen voor.

Projectleider Opgroeien in een Kansrijke Omgeving (OKO) Ferry de Koning was ook aanwezig. Hij ging met de raadsleden in gesprek over de opgehaalde data onder jongeren en hoe ze daar binnen OKO mee aan de slag gaan. De raad stemde een jaar geleden in met deze uit IJsland afkomstige, wetenschappelijk onderbouwde preventieaanpak onder jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.

Een bevlogen avond

De raadsleden kunnen terugkijken op een bevlogen avond vol informatie. Naast de reguliere raadsbijeenkomsten gaan de raadsleden van tijd tot tijd ook op werkbezoek. De datum voor het volgende werkbezoek van de gemeenteraad is nog niet bekend.

Cookieinstellingen