Je kunt weer meedoen met de Fitr Kerstrun!

Archieffoto Fitr Kerstrun 2021
Archieffoto Fitr Kerstrun 2021
Foto: Sam Fish

Van 23 december tot en met 8 januari kun je weer meedoen aan de Fitr Kerstrun. Het is de tweede keer dat deze georganiseerd wordt.

Fitr is een initiatief van Adviesgroep De Vogel. Voor de kerstrun slaan zij de handen ineen met het Streekmuseum en AV Flakkee. Deze Kerstrun kun je lopen of wandelen, alleen of met je vrienden of gezin. Met wie je ook gaat, het belooft sowieso weer een prachtig evenement te worden. En het is een mooie manier om tijdens de feestdagen een frisse neus te halen.

Er zijn twee routes uitgezet van ongeveer 7,5 kilometer. Eén route loopt door Sommelsdijk en Middelharnis. De andere route loopt door Ouddorp. De routes zijn zo gemaakt dat je langs alle verlichte delen van de dorpen komt. In Middelharnis start de route bij het Diekhuus en in Ouddorp bij Hotel Restaurant Akershoek. Onderweg kom je langs historische plekken en tal van wetenswaardigheden.

Meedoen

Wil je ook meedoen met de Kerstrun? Dan kun je je inschrijven via de webshop van het Streekmuseum. Voor 5 euro per persoon krijg je de routes met gps-bestanden. Je ontvangt een lijst met bezienswaardigheden én je krijgt een goodiebag thuis afgeleverd. Die zit vol leuke verrassingen!

Fitr leden krijgen 50 procent korting via Adviesgroep De Vogel. Kies hiervoor het Fitr leden ticket bij het inschrijven.

LLEV en Akershoek

De Kerstrun kent ook twee partners. In Middelharnis is dat LLEV en in Ouddorp is dat Hotel Restaurant Akershoek. In de goodiebag die krijgt zitten twee vouchers. Deze zijn in te leveren bij deze partners. Je krijgt bij LLEV een sapje, koffie of thee. Bij Akershoek kun je alleen kiezen tussen koffie of thee. Take Away is natuurlijk ook mogelijk, dan kun je gewoon verder met je run.

Let wel op. LLEV is eerste én tweede kerstdag gesloten. En ook zijn ze gesloten van 1 tot en met 8 januari. Akershoek is gesloten op eerste kerstdag en alle zondagen.

Fotowedstrijd en een lekker muziekje

Wil je een lekker muziekje luisteren tijdens de Kerstrun? Dan kun je terecht bij het Spotify lijstje ‘Fitr Kerst Run 2022’. Daarnaast kun je de run nóg leuker maken met de fotowedstrijd. Maak foto’s tijdens de run van je omgeving én jezelf. Stuur deze naar [email protected] en deel ze op social media met de hashtag #FitrKerstrun. Je maakt dan kans op een mooie prijs!

Cookieinstellingen