Dit is de Bestseller Top 60 van week 49 in 2022

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 49 in 2022.

De top 10 van deze week bestaat grotendeels nog uit de boeken van vorige week. Maar er zijn wel drie boeken terug te vinden die er vorige week nog niet waren. Deze stonden veel lager in de Bestseller 60. Twee daarvan hebben echt een goede stijging achter de rug deze week.

We beginnen bij de grootste stijger. Dat is het boek ‘November’ van Thomas Olde Heuvelt. Het boek is deze week op de zevende plek te vinden en stond vorige week nog op 58. De hoogste stijger in de lijst is op dit moment ‘Het lied van Europa’ van Leon de Winter. Dat boek steeg in één week van 25 naar plek 3. En tot slot vinden we op nummer 9 het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy. Dit boek stond vorige week op nummer 11, maar is nu dus weer terug in de top 10.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (4) Delia Owens – Daar waar de rivierkreeften zingen
  2. (3) Israël van Dorsten – Wij waren, ik ben
  3. (25) Leon de Winter – Het lied van Europa
  4. (8) Lars Kepler – Spin
  5. (1) Jochem Myjer – De gorgels en de laatste kans
  6. (9) Thomas Erikson – Omringd door idioten
  7. (58) Thomas Olde Heuvelt – November
  8. (6) Kluun – Help, ik heb een puber!
  9. (11) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  10. (2) Rutger Vink en Thomas van Grinsven – De tijdmachine

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Cookieinstellingen