Voetbalclub DBGC na de rust langs Strijen

Foto: Afbeelding van StockSnap via Pixabay

DBGC heeft in haar tweede bekerduel een goed resultaat geboekt tegen tweedeklasser Strijen. Na een 1-1 ruststand won de ploeg met 5-2.

In de openingsfase van het duel was het voor beide ploegen aftasten. Er werden hierbij ook geen al te grote kansen gecreëerd. De eindpass van DBGC was vaak niet zorgvuldig genoeg. Daardoor hielden de bezoekers zonder al te veel moeite hun doel schoon.

Na 25 minuten leed DBGC balverlies rond de middenlijn. De spits van Strijen zag keeper Nieuwland ver voor zijn goal staan en zorgde met een boogbal voor de 1-0. Na een diepe bal achter de defensie kwam Roy Nieuwland te laat bij de bal en stopte de aanvaller van de bezoekers met een overtreding af. Hier mocht DBGC niet mopperen dat hun doelman op het veld mocht blijven staan. Tien minuten voor rust werd Thijs Tromp met een hoge pass vrijgespeeld. Hij vond de vrijstaande Jeroen Sep naast zich en hij tekende voor de 1-1 en tevens ruststand.

De tweede helft

In de tweede helft knalde DBGC uit de startblokken. Eerst zorgde Mels de Blok direct na rust op aangeven van Tim Mackloet voor de 2-1. Voor aanvoerder Mackloet was dit zijn honderdste assist in DBGC 1. In minuut 54 werd Thijs Tromp aan de rechterkant vrijgespeeld. Zijn voorzet werd door Jeroen Sep op knappe wijze achter de doelman geschoten. Daardoor kwam DBGC op een 3-1 voorsprong.

Een fout in de opbouw van Strijen leverde Thijs Tromp na goed druk zetten van DBGC een paar minuten later een grote kans op. Die pakte hij met plezier uit om zo de 4-1 op het scorebord te zetten. Hierna nam DBGC gas terug en kwamen de bezoekers op 4-2 toen een voorzet van de zijkant binnen werd gewerkt. Tien minuten voor tijd ontsnapte Jeroen Sep aan de rechterkant. Zijn voorzet kon bij de tweede paal worden binnen gelopen door Sem Vos. Met de 5-2 op het scorebord werd tevens de eindstand bereikt.

De volgende wedstrijd

Zo kan DBGC terugkijken op een nuttige wedstrijd waarin in het eerste kwartier na rust het verschil werd gemaakt. Door de zege eindigt DBGC als nummer twee in de poule en bekert daarmee verder naar de volgende ronde. Aanstaande zaterdag opent DBGC de competitie met een uitwedstrijd in Zoutelande tegen VV De Meeuwen.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Jacco de Gast, Tijme van der Veeken, Dimri Vogelaar, Robert Koster (’46 Mels de Blok) , Sonny Noordermeer, Bas Mackloet (’81 Sem van Eijkeren), Thijs Tromp (’70 Sem Vos), Jeroen Sep, Tim Mackloet.

Cookieinstellingen