Gemeente neemt begraafplaats Statendam in gebruik

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Onlangs heeft de gemeente een nieuwe begraafplaats in Stellendam in gebruik genomen. Het gaat om ‘Statendam’, vernoemd naar de eerste verbinding tussen de eilanden Goeree en Overflakkee.

Sinds kort kunnen inwoners hun overleden dierbare hier begraven. De begraafplaats heeft een rustige uitstraling. Dat komt onder meer doordat beide kanten bijna hetzelfde zijn. Direct om de graven heen staat gras met daaromheen verharde paden. De begraafplaats is omringd met grove beplanting om de wind tegen te houden.

Bereikbaarheid

Bezoekers kunnen de nieuwe begraafplaats vanaf de Voorstraat bereiken. Automobilisten kunnen in de omgeving parkeren. De gemeente vraagt bezoekers om de auto niet op de toegangspaden voor de poort te parkeren. De geasfalteerde hoofdpaden op de begraafplaats zijn toegankelijk voor rolstoelen. Bezoekers zijn welkom van zonsopkomst tot zonsondergang.

De gemeente beheert en onderhoudt de nieuwe begraafplaats. Op een later moment wordt Statendam uitgebreid met een watertappunt en een informatiebord.

Cookieinstellingen