Helaas, GO-Classic afgelast door slecht weer!

Foto: PR GO-Classic

Slecht nieuws voor liefhebbers van en deelnemers aan de GO-Classic 2022. Door het slechte weer gaat het evenement helaas niet door.

Dit heeft de organisatie op vrijdagochtend 9 september bekend gemaakt. Dat is nog geen 24 uur voordat de fietsers van start zouden gaan. “De weersvoorspellingen zijn zodanig dat wij het niet verantwoord vinden om de GO-Classic door te laten gaan,” schrijft de organisatie op haar Facebookpagina.

Bij het besluit hebben zij het calamiteitenprotocol van het evenement gevolgd. Op grond daarvan zijn gevaarlijke weersomstandigheden een dwingende reden tot afgelasting. Vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur tot zaterdagochtend 11.00 uur geldt voor onder meer Zuid-Holland en Zeeland een code geel. Dit wordt uitgeroepen vanwege onweersbuien die deze kant op komen. Buitenactiviteiten kunnen dan hinder ondervinden. Het advies is dan ook om open gebieden te mijden.

Onverantwoord

De routes van de GO-Classic lopen door open polders en het duingebied. Dat alleen al maakt het voor de fietsers gevaarlijk om van start te gaan. Maar dat is nog niet alles. De onweersbuien kunnen gepaard gaan met zware regenval. Daarbij spoelt losliggend grind en split van de dijken op de fietspaden. De ervaringen uit het verleden leren dat dit tot veel lekke banden en valpartijen kan leiden.

Het evenement gaat dit weekend dus niet door. Het wordt echter ook niet ingehaald op een ander moment. “De inschrijvingen zullen doorschuiven naar 2023,” aldus de organisatie. “Wil je dat niet? Stuur dan een e-mail aan [email protected]. We vertrouwen erop dat iedereen begrip heeft voor dit besluit. De veiligheid van iedereen die bij de GO-Classic 2022 betrokken is, staat voor ons op de eerste plaats.”

Het goede doel

De GO-Classic rijdt elk jaar voor een goed doel. Dit jaar was dat woonzorglocatie Nieuw Rijsenbrugh in Sommelsdijk. De opbrengst dit jaar was bestemd voor een belevingsgerichte gang voor de bewoners van de woongroep met dementie en geheugenstoornissen. Of dit doel ook mee gaat naar volgend jaar, is niet bekend.

Cookieinstellingen