Ouddorpse Reddingsbigade organiseert NK ABM

Foto: PR Ouddorpse Reddingsbrigade

Komend weekend organiseert de Ouddorpse Reddingsbrigade een heuse thuiswedstrijd. Dan is het namelijk tijd voor het NK Ocean Lifesaving ABM op ’t Flaauwe Werk.

Op 10 en 11 september komen 111 sporters van 13 reddingsbrigades uit Nederland naar ons eiland. Zij strijden in drie leeftijdscategorieën. Zo zijn er de junioren (15-18 jaar), senioren (18-29 jaar) en masters (30+). Het NK bestaat uit verschillende onderdelen in het zwembad en op het strand.

Opdrachten

In Ouddorp worden de strandonderdelen uitgevoerd. Hierbij komen een aantal onderdelen aan bod. Denk aan beachflags, dat is een soort stoelendans met stokjes in het zand. Maar er is ook een beachrun en beach sprint. De namen zeggen het al. De deelnemers moeten dan hardlopen en sprinten door het mulle zand.

Op zee worden er ook onderdelen uitgevoerd. Daar is een surf race, een zwemronde door de branding. En daar wordt ook gebruik gemaakt van materialen als rescueboards en surfski’s. Er zijn diverse estafettes waarbij het erom gaat wie het snelst kan redden.

Flaauwe Werk

De wedstrijd vindt dus plaats op het Flaauwe Werk in Ouddorp. Daar is de Ouddorpse Reddingsbrigade de gastheer van het Nederlands Kampioenschap. Zij verzorgen onder meer de beveiliging, verlenen eerste hulp en zorgen dat alles veilig kan verlopen.

Iedereen is uitgenodigd om dit weekend te komen kijken op het strand en bij het water.

Cookieinstellingen