Ouddorp Duin is een Pumptrack rijker geworden!

Foto: Sam Fish

Woensdag 29 juni was een grote dag voor veel sportievelingen in Ouddorp. Aan de rand van Ouddorp Duin is namelijk een ware Pumptrack geopend. En die werd meteen ook even ingewijd.

Door Sam Fish

Al ver voor de opening liepen er al veel jonge sporters rond bij de baan. Van alle leeftijden was er wel iemand aanwezig om de baan in te kunnen wijden na het officiële moment. Dat bestond uit het doorknippen van een lang rood-wit lint dat over de hele baan was gespannen. Het was aan burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman om dit te doen.

“’Stop nooit met buitenspelen’, zo luidt de slogan van Jantje Beton,” begon de burgemeester haar toespraak. “Onlangs werd bekend dat één op de zes kinderen niet buiten speelt. En daar schrok ik enorm van. Want dat buiten bezig zijn is zo gezond, niet alleen voor ons lichaam, maar ook voor onze geest. En dan is het gek dat veel kinderen en jongeren thuis zitten.”

Dat we te weinig buiten spelen ligt volgens de burgemeester niet aan deze locatie. “Want als er iets inspireert, dan is dit het wel. Het hele eiland is prachtig, maar hier maakt mijn hart toch wel een sprongetje. Je krijgt meteen een vakantiegevoel als je langs Ouddorp Duin rijdt. Hier gebeurt zoveel voor iedereen. En dan zie je dat het toerisme hand in hand gaat met leefbaarheid. De energie die hier zit, dat komt van echte ondernemers. Jullie zien hier kansen, zoeken elkaar op en gaan ervoor. Zo’n Pumptrack is niet alleen leuk om te doen, maar ook leuk om naar te kijken. Dus geniet ervan met elkaar.”

Pumptrack

De Pumptrack is van Ouddorp Duin voor iedereen. Toeristen, Ouddorpers en iedereen die er kunstjes wil doen. Of dat nu met een BMX of fiets is, op skates of een skateboard. En of je nu 4 bent of 34, iedereen kan terecht op de Pumptrack. En tijdens deze openingsdag kan dat ook nog eens op livemuziek van de Natural High House Band, ‘Snakes on Waves’.

En dan zullen sommigen zich afvragen wat nu toch het verschil is tussen een Pumptrack en een doodnormale skatebaan. Wij vroegen ons dat in ieder geval wel af. “Het grootste verschil is dat je bij een skatebaan je steeds opnieuw moet afzetten om vaart te krijgen,” vertelt een van de aanwezigen. “Een Pumptrack is zo ingericht dat je vaart meekrijgt van de baan. Het geeft bij elke hobbel weer een zetje naar het volgende punt.”

Samenwerking

De Pumptrack is een samenwerking van diverse ondernemers binnen Ouddorp Duin, de omliggende campings, de gemeente en Dorpsraad Ouddorp. Daarnaast waren er ook diverse jongeren die een petitie startten om een Pumptrack naar Ouddorp te halen. Daarmee is dit een project voor en door iedereen.

Pumptrack Ouddorp Duin geopend Pumptrack Ouddorp Duin geopend Pumptrack Ouddorp Duin geopend

Cookieinstellingen