Geslaagde Jeugdvoetbaldag bij VV Stellendam

Foto: Maud Eger

Voetbalspelletjes, lachende gezichten en fanatieke onderlinge competitie. Het was een succesvolle Jeugdvoetbaldag bij VV Stellendam.

Ruim honderd jonge voetbalfans trainden deze dag als een echte prof. De club viert dit jaar haar 75-jarig (plus 1) jubileum. En dus was het een goed moment om iets moois te organiseren. Dat was speciaal voor de jeugdspelers en iedereen die wilde meevieren.

Oud-profvoetballer en PSV-jeugdtrainer Sieme Zijm was uitgenodigd om op een leuke manier de voetbalskills te trainen. Hij nam onder andere oud-prof Luigi Bruins en freestyle voetbalster Jasmijn Janssen mee.

Heel veel ballen

Op het eerste veld waren verschillende voetbalspellen uitgezet. Dat betekent dat er overal goaltjes stonden, maar ook slalomstokken, loopladders en hordes. En uiteraard, héél véél ballen.

Natuurlijk deed elke groep een partijtje, maar de kinderen legden ook parcourtjes af. En deden een supersnelle voetbalvariant van boter kaas en eieren. En probeerden fanatiek alleen of met één of meer medespelers de bal in het doel van de ander te krijgen. Het ging allemaal ontspannen en op een leuke manier. Maar tegelijkertijd verbeterden de kinderen hun voetbalvaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van balcontrole.

Voetbaltrucs

Freestylester Janssen probeerde de kinderen voetbaltrucs bij te brengen. Het lijkt zo makkelijk, maar de kinderen ontdekten weer eens dat zo’n ronde bal alle kanten op wil. Toch lukte het veel kinderen wel om ‘de bal in de nek’ te krijgen. Sommigen lukte het zelfs om tegelijkertijd op te drukken. Knap hoor! De ochtend vloog om. Het evenement eindigde met een prijsuitreiking én voor iedereen patat en een snack. VV Stellendam kijkt terug op een geslaagde Jeugdvoetbaldag.

Cookieinstellingen