133 fietsers bij 6e editie Vrienden van Carmen Classic

Foto: Sam Fish

De Vrienden van Carmen Classic is een wielertourtocht die elkaar wordt gereden voor het goede doel. Na twee jaar afwezigheid door het coronavirus was het op zaterdag 14 mei eindelijk tijd voor de zesde editie.

Door Sam Fish

Voorafgaand aan het evenement hadden al 108 fietsers zich aangemeld om mee te rijden. Op de ochtend zelf sloten zich nog 25 fietsers zich aan bij het peloton. Het startpunt was het terrein van M. Van Zanten in Middelharnis, een vaste sponsor van het evenement. Voordat daar alle feestelijkheden begonnen werd er eerst stilgestaan bij het overlijden van gemeenteraadslid en fervent fietser Johan de Vos. Hij was jarenlang onderdeel van de Vrienden van Carmen. De fietsers eerden hem met een minuut stilte.

Cheque

Daarna was het tijd voor een grote verrassing. De Vrienden van Carmen halen elk jaar geld op voor twee doelen. Sinds vorig jaar zijn dat er drie geworden. Ze hebben namelijk een familiekamer in Daniël den Hoed permanent geadopteerd.

Het hoofddoel is net als elk jaar de stichting Stop Hersentumoren. Het tweede doel wisselt elk jaar, dit jaar is dat stichting Ambulance Wens. Namens hen is Kees Veldboer jr. aanwezig. Wat hij echter niet wist is dat hij met een mooie cheque naar huis zou gaan die dag. De cheque was niet van de Vrienden van Carmen, maar van de familie Kievit.

Zij verloren op 29 juni 2021 hun dochter, zus moeder en vrouw Christa aan kanker. De Stichting Ambulance Wens zorgde ervoor dat zij nog een paar heerlijke dagen kon genieten met haar gezin. Ze mochten namelijk een paar dagen naar de Efteling. Ze werden die dagen enorm goed verzorgd door de stichting. De familie heeft daarom geld ingezameld om iets terug te kunnen doen. In het bijzijn van de fietsers van de Vrienden van Carmen en de mascotte van Ambulance Wens, wordt er een cheque overhandigd van maar liefst 2500 euro.

Klaar voor de start

Na dat bijzondere moment werden de regels uitgelegd voor de dag en werd het peloton toegezongen door de Flakkeese band Way Beyond. Daarna was het tijd om te gaan verzamelen bij de start. De 133 fietsers gingen klaarstaan om te vertrekken, wachtend op het startschot. Dat werd gegeven door Kees Veldboer en gebeurde in de vorm van een vrachtwagentoeter totdat alle fietsers vertrokken waren.

In caravaan gingen de fietsers, de ambulance en de volgwagens het eiland over voor een mooie, zonnige, gezellige en emotionele toertocht voor het goede doel.

zesde editie Vrienden van Carmen Classic

Cookieinstellingen