Kinderopvang Flakkee rent de mini-Roparun

Foto: Sam Fish

Zo’n 45 kinderen van Kinderopvang Flakkee in Dirksland deden op vrijdag 13 mei mee aan de Mini-Roparun. Dit natuurlijk onder toeziend oog van échte Roparunners!

Door Sam Fish

De naam zegt het al. De kinderen renden rondjes over het terrein van de kinderopvang in Dirksland om geld in te zamelen voor Roparunteam 159. Dat deden ze door middel van sponsoring. Voorafgaand aan het evenement konden ze zich laten sponsoren per rondje of voor een vast bedrag. “Er is een kindje dat al honderd euro heeft opgehaald,” vertelt Monique Riemslag Baas enthousiast. Zij opende in 2019 de kinderopvang. “Ik ben benieuwd hoeveel we in totaal gaan ophalen. Dat wordt ergens half juni bekend gemaakt.”

In groepen

De kinderen gaan verdeeld in groepen de rondjes rennen. Zo wordt per leeftijdscategorie ook het formaat van het rondje aangepast. Zo kan echt elk kindje mee rennen. Bij de eerste groep, de peuters, rennen de ouders mee om de kleintjes te begeleiden en het was maar de vraag wie het leuker vond. Maar het was sowieso een gezellige middag voor iedereen.

En het deed niet onder voor de echte Roparun. Zo werd er begonnen met een warming-up door twee van de begeleidsters van de kinderopvang. Er was gedacht aan een drink- en stempelpost. En met de verdeling van de groepen leek het net een estafetterun.

Eerste kinderopvang

Monique is blij en trots met de middag. “We zijn de eerste kinderopvang die dit doet,” vertelt ze. “Veel basisscholen op het eiland doen al mee met de Mini-Roparun, maar voor ons nog geen enkele kinderopvang. Ik vind het super leuk dat wij de eerste mogen zijn.”

In totaal doen 9 basisscholen en een kinderopvang mee aan het evenement. Er zijn nog twee basisscholen bij wie nog gerend gaat worden door de leerlingen. Dit wordt allemaal nog gedaan voor Pinksteren. Dan is het namelijk aan het team zelf.

Roparun

De Roparun is normaal gesproken een route van Parijs naar Rotterdam. Door corona was er vorig jaar een afwijkende route en dat is dit jaar nog steeds het geval. Er wordt met Pinksteren niet gerend en gefietst vanuit Parijs, maar wel in Nederland. Het gaat om een alternatieve route van 550 kilometer. De start hiervan is op Vliegveld Twente, de finish is zoals altijd op de Coolsingel in Rotterdam. Wil je meer informatie over het evenement? Kijk dan op www.roparun.nl.

Mini-Roparun Kinderopvang Flakkee

Cookieinstellingen