Groot Turn2Win turntoernooi in de Staver Sommelsdijk

Foto: Ellen van den Doel

Het was op zaterdag 26 maart een drukte van jewelste in de Staver in Sommelsdijk. Het was namelijk dé dag van het Open Turn2Win Toernooi.

Turnclub Turn2Win organiseert deze grote wedstrijd al jaren, speciaal voor meisjes en dames. Turnclubs uit heel Nederland kunnen zich hiervoor inschrijven. Het toernooi wordt altijd op verschillende zaterdagen georganiseerd zodat de deelnemers ook meerdere keren mee kunnen doen.

De afgelopen twee jaar kon het toernooi helaas niet doorgaan, uiteraard door het welbekende probleem. Corona en de bijbehorende maatregelen gooiden toen roet in het eten.

Het mocht weer!

Gelukkig was het dit jaar wel mogelijk. De deelnemers keken er dan ook al maanden naar uit om eindelijk weer een wedstrijd te turnen. Het Open Turn2Win Toernooi staat bekend als een gezellige wedstrijd met een ontspannen sfeer. Verdeeld over de dag wordt er in verschillende leeftijdscategorieën en niveaus geturnd. Niet op één wedstrijdbaan, maar op drie of zelfs vier. Zo kunnen er extra veel turnsters mee doen.

Na iedere wedstrijd ronde is er een prijsuitreiking. Het gaat natuurlijk om het mee doen, maar stiekem zijn de turnster ook wel erg benieuwd naar wie er gewonnen heeft. Al gaat niemand met lege handen naar huis want iedereen krijgt een medaille voor deelname.

Veel deelnemers

Op 26 maart deden er zo’n 325 turnsters mee. De volgende wedstrijd dag is op 23 april. Dan komen er zelfs nog meer turnsters, ongeveer 440. Er wordt geturnd op de vier wedstrijd toestellen voor dames. Dat zijn de sprong, brug met ongelijke leggers, balk en vloer. De hogere niveaus turnen hun vloer oefening op muziek. Speciaal daarvoor ligt er een grote opblaasbare vloer van 12 bij 12 meter. Dit is de big airfloor. Op deze vloer kunnen de turnsters hun oefening extra goed en veilig uitvoeren.

Ben je nieuwsgierig naar hoe zo’n turn wedstrijd eruit ziet? Kom eens een kijkje nemen op 23 april in de Staver. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie over turnclub Turn2Win op hun website.

Cookieinstellingen