Voetbalclub DBGC pakt een punt in Vlissingen

Foto: Afbeelding van Phillip Kofler via Pixabay

DBGC is er niet in geslaagd om drie punten mee te nemen uit Vlissingen. Tegen Walcheren werd met 1-1 gelijk gespeeld.

DBGC kwam in dit duel al snel tot de conclusie dat verzorgd voetbal op dit hobbelige veld niet mogelijk was. De ploeg van trainer Smit had in de eerste helft een harde wind tegen. Dat maakte de klus niet makkelijker. DBGC had de verdediging op orde, zo kon de thuisploeg alleen van afstand voor dreiging zorgen. Uit een vrije trap moest keeper Nieuwland aan de bak om zijn doel schoon te houden. Aanvallend wist DBGC in de eerste helft weinig te creëren. Daardoor zochten beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamer op.

De tweede helft

In het tweede bedrijf met de wind in de rug ging DBGG op jacht naar de eerste echte kansen om op voorsprong te komen. Uit een vrije trap kopte Bas Mackloet over het doel. Tien minuten na rust ontsnapte Jeroen Sep aan zijn bewaking. Sep probeerde de keeper te omspelen die hem in het zestienmeter gebied neerlegde waardoor DBGG een strafschop verdiende. Sep bleef koel en zette DBGC op voorsprong. Een kleine tien minuten later liep een Walcherse aanvaller op het oog onschuldig de zestien binnen. Hij kruiste voor Melchior Coolbergen langs en de scheidsrechter van dienst wees na licht contact opnieuw naar de stip. Uit deze strafschop kwam Walcheren op gelijke hoogte.

De bezoekers drukte DBGC in de fase die volgde verder terug op zoek naar de volle buit. Met enkele afstandsschoten werd keeper Nieuwland opnieuw getest maar zonder succes voor de thuisploeg. Uit een vrije trap van 20 meter was aanvoerder Tim Mackloet dichtbij de voorsprong. Zijn inzet verdween echter binnenkant paal uit het doel.

Eind met gelijke stand

Zo floot de arbiter bij een gelijke stand uiteindelijk voor het einde. Beide ploegen houden één punt over aan een duel dat nauwelijks met echt voetbal te maken had met dank aan de omstandigheden. DBGC blijft desondanks sinds 30 oktober 2021 ongeslagen in de competitie toen thuis van Yerseke werd verloren. DBGC staat na dit speelweekend op de vierde plaats op drie punten van de nieuwe koploper Oostkapelle/Domburg. Aanstaande zaterdag komt SSV’65 op bezoek dat met 3-3 gelijk speelde tegen Yerseke.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Bas Mackloet, Tijme van der Veeken, Dimri Vogelaar (’89 Sem van Eijkeren) , Robert Koster, Sonny Noordermeer (’58 Sem Vos), Thijs Tromp, Mitchell Heemes (’76 Arnaud Dees) , Jeroen Sep, Tim Mackloet.

Cookieinstellingen