NK Tegelwippen: GO versus de Hoeksche Waard

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Maandag 21 maart start de lente en gaan zo’n 100 Nederlandse gemeenten de strijd aan tijdens het NK Tegelwippen. Goeree-Overflakkee doet hier ook aan mee!

Sterker nog. De gemeente is uitgedaagd door de burgemeester van de Hoeksche Waard. Zij gaan vanaf deze dag de vriendschappelijke strijd aan. Wethouders Tea Both en Harry van Waveren gaven samen met kinderen uit de gemeenten het startschot hiervoor.

Welke gemeente wipt tot 31 oktober de meeste tegels en maakt zo plaats voor groen? Het kampioenschap stimuleert gemeenten en inwoners om te vergroenen. Maar het NK Tegelwippen draait echt niet alleen om rivaliteit. Het heeft een hoger, gemeenschappelijk doel. Als tegels vervangen worden door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, is Nederland beter bestand tegen extreem weer. Daarbij krijgt biodiversiteit ook meer kans.

Startschot

Wethouder Tea Both gaf samen met leerlingen van obs de Molenvliet het startschot. Bij de school in Stad aan ’t Haringvliet weden al meteen wat tegels uit het schoolplein gewipt. En deze school is niet zomaar gekozen. De school is onderdeel van Eco Schools en heeft al diverse groene vlaggen op haar naam staan. Eco Schools is een programma voor scholen die werk maken van duurzaam denken en doen. De tegels die gewipt zijn maken plaats voor planten van stichting de Nollestee.

“Door mee te doen aan het NK tegelwippen, zetten we een extra stap naar een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. Samen bereik je meer dan alleen,” zegt wethouder Tea Both-Verhoeven. “We hopen met dit kampioenschap meer ruimte te maken voor groen.”

Subsidie

De gemeente en het Waterschap Hollandse Delta willen inwoners helpen om tegels te wippen. Daarom is er een subsidie beschikbaar gesteld om meer groen in de tuinen te brengen. Deze is aan te vragen via de website van de gemeente én via de website van het Waterschap.

Gaan we winnen?!

De gemeente die de meeste tegels per 1000 inwoners wipt, wint de prestigieuze Gouden Schep. Daarnaast wint de gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden Tegel. Inwoners die hun (gevel)tuin transformeren, maken kans op de Publiekwipper award en prijzen.

Heb jij tegels uit je tuin gewipt? Meld deze dan aan via de website van het NK Tegelwippen. De tussenstand wordt op de website van Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee bijgehouden.

Cookieinstellingen