Alle surfers meteen de yoga mat op met Bellatrix!

Foto: PR Bellatrix van Wingerden

Bellatrix van Wingerden is de eigenaresse van de yogastudio in Ouddorp. En nu heeft ze een boek geschreven: Yoga For Surfers.

In dit boek leer je hoe je als surfer yoga in kunt zetten om nóg beter te kunnen surfen. Want wie zijn lichaam beter coördineert en aanstuurt, beweegt ook beter mee met de kracht van de golven en de wind.

Het boek is verkrijgbaar via de website www.yogaforsurfers.nl.

Kennis van yoga

Bellatrix is zelf fanatiek wind-golfsurfer. Ze heeft haar ervaring van surfen samengevoegd met haar ruime kennis van yoga. Haar yogastudio bestaat nu 22 jaar en de geeft al ruim 25 jaar yogales. Daarbij heeft ze ook meer dan 15 yoga opleidingen en trainingen gevolgd. Al die kennis is verwerkt in het boek ‘Yoga For Surfers’.

Het boek bevat veel achtergrond informatie over het lichaam op spier-, bot- en energieniveau. Maar ook over bindweefsel, coördinatie, motoriek, ademhaling, blessures, body reading, voeding en veiligheid op het water. Er staan 20 specifieke series in voor elke discipline van surfen.

Vanuit de surfwereld kreeg Bellatrix vaak te horen dat de meeste blessures voorkomen in de knie, enkel en schouder. Daar heeft ze specifieke preventie en herstel series voor ontwikkeld. In de yogastudio merkte ze dat de meeste surfers bij haar op les kwamen vanwege rugklachten. Daarom zijn er drie series speciaal voor de onder-, boven- en volledige rug toegevoegd. Daarbij is vooral gekeken naar wat de surfer nodig heeft.

Het was er nog niet

“Natuurlijk heb ik lang gedacht ‘Wie ben ik om een boek te schrijven?’. Maar het was er gewoonweg nog niet, zeker niet in het Nederlands,” vertelt Bellatrix. “Vaak als ik mijn Yoga For Surfers lessen voorbereid, google in uitgebreid naar nieuwe inspiratie. Ik wil namelijk vernieuwend en doeltreffend lesgeven. Meestal kom ik wel een filmpje tegen met een surfplank op de achtergrond. Maar er is dan geen functionele houding die een surfer echt nodig heeft.”

Bellatrix wil daarom vooral ingaan op het versterken van benen. “Je kunt met tricks te maen krijgen met flinke klappen. Maar ook schouder mobility, zodat je je armen moeiteloos over het water kunt tillen met golfsurfen. En er is natuurlijk nog veel meer dat aan bod komt.”

De meeste surfers zijn vrije geesten

Surfers willen zich meestal helemaal niet vastleggen aan vaste tijden om naar een yogastudio te gaan. Misschien zijn er op dat moment wel golven of staat er een goede wind. Dat gaat uiteraard voor! “Daarom is een boek de ideale manier om in je eigen tijd, op een eigen plek, yoga te trainen.”

Het boek is vanaf nu verkrijgbaar via de bijbehorende website!

Cookieinstellingen