Blijf fit en sport gewoon lekker vanuit huis

Foto: Pixabay; 5132824

Regelmatig bewegen helpt bij het bestrijden van ziekteverwekkers. Jammer dat dan precies nu alle sportscholen dicht zijn. En de kans bestaat dat dat nog wel even blijft, helaas.

Het is niet de eerste keer dat de sportscholen dicht zijn. De kans op besmetting in openbare ruimtes is groter. Maar aan de andere kant, veel bewegen is goed voor een mens. Zeker in deze tijd. Het haalt de immuun cellen uit hun schuilplaats en ze gaan tijdens het sporten ook nog sneller door het lichaam heen. Het is dus van belang dat je fit blijft nu alle sportscholen dicht zijn.

Thuis sporten

Een groot deel van Nederland werkt al bijna twee jaar thuis. En dat kan een mens opbreken. Steeds dezelfde omgeving, geen andere mensen in de buurt. En dan is het lekker om te sporten, want daarmee komt er endorfine vrij in je lichaam. Dat is een stofje in je hersenen waar je gelukkig van wordt. Chocolade maakt dat ook bij je los, maar sporten is een stuk gezonder. Al houden wij je natuurlijk niet tegen als je jezelf na het sporten beloont met een stukje bruin goud.

Maar nu de sportschool dicht is zal je zelf de schouders eronder moeten zetten. Ga touwtje springen in de achtertuin. Ren de trap op en af of ga gewicht heffen met flessen water. Het hoeft allemaal niet moeilijk of duur te zijn. Je hebt ook echt niet altijd sportattributen nodig om fit te blijven.

Alleen maar samen

Dit sporten doe je waarschijnlijk alleen, of misschien met je buren aan de andere kant van de schutting. Misschien heb je een coronabuddy die je volledig vertrouwt met wie je kunt sporten. Hoe je ook sport, het is mooi om te zien hoe ook dit Nederland verbindt. Er zijn namelijk een hoop fitcoaches en sportscholen die online gratis video’s plaatsen om mensen fit te houden.

Dus blijf fit, want dat is belangrijk. En doe het lekker in je eigen tijd, in je eigen huis of tuin. En helemaal gratis! Sporten kan natuurlijk ook met je huisdier….

Cookieinstellingen