Een veerkrachtig DBGC herenteam klopt Walcheren

Na de bekernederlaag tegen DHC heeft DBGC de draad weer opgepakt in de competitie. Op Sportpark de Koepel in Oude-Tonge toonde DBGC haar veerkracht door met 3-2 van Walcheren te winnen.

DBGC begon goed aan het duel met Walcheren en nam direct het initiatief. Toch was de eerste kleine kans voor de bezoekers toen een corner voor de voeten viel van een middenvelder. Deze bal verdween echter via keeper Nieuwland over het doel. Niet veel later ontsnapte Mels de Blok aan de aandacht van de defensie. Oog in oog met de doelman schoof hij de bal net naast.

De voorsprong

Na ruim twintig minuten spelen schoot aanvoerder Tim Mackloet uit een vrije trap rakelings over de goal. DBGC speelde in de eerste helft degelijk en gaf nauwelijks kansen weg. Toch duurde het tot de 36ste minuut voor de voorsprong op het scorebord kwam.

Een dieptepass van Bas Mackloet bracht Thijs Tromp in een 1-op-1 duel met zijn directe tegenstander. Tromp passeerde eenvoudig en schoot de verdiende voorsprong tegen de touwen. Vlak voor rust kreeg Tim Mackloet op aangeven van Mitchell Heemes een kans op de 2-0. Helaas ontbrak het aan kracht in dit schot. Daardoor ging DBGC met een kleine voorsprong de rust in.

De tweede helft

Na rust probeerde een energieker Walcheren meer naar voren te spelen om de gelijkmaker te forceren. Toch was de eerste kans voor DBGC. Na een mooie dribbel schoot Thijs Tromp van afstand. De doelman slaagde er maar net in om deze inzet tot corner te verwerken. Na een uur spelen brak Walcheren door aan de linkerkant. Uit een voorzet werd de mee opgekomen linksback vrij gespeeld en kwamen de bezoekers met een droge knal op 1-1.

Dit was het moment om de niet geheel okselfrisse topscorer Jeroen Sep in te brengen. Het duurde 5 minuten voor Sep zijn eerste kans kreeg na een loopactie in de diepte. Hier wist de doelman zijn doel echter goed te verkleinen. Uit een voorzet van Sep kopte Tijme van der Veeken vervolgens net naast.

Raak!

In de 72ste minuut was het wel raak. Van der Veeken speelde Sep in die handig weg draaide, de doelman passeerde en voor de 2-1 voorsprong zorgde. In de 77ste minuut kreeg Walcheren uit een tegenaanval plotseling een strafschop toen Jacco de Gast in een sliding de bal op de hand kreeg. Ondanks dat keeper Nieuwland de bal raakte kwam Walcheren toch op 2-2. Zo moest DBGC zich weer herpakken om de overwinning binnen te slepen.

Rond de 80ste minuut verlengde Tromp de bal richting Tim Mackloet. Met een slimme steekpass bereikte hij Jeroen Sep die niet twijfelde en de 3-2 tegen de touwen schoot. Walcheren ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar DBGC hield stand. Daarmee boekten ze een verdiende zege waar enige veerkracht voor nodig was.

Mooie plaats

Een degelijke eerste helft, gevolgd door een meer open tweede helft. Dit resulteerde uiteindelijk in drie punten waardoor DBGC op de gedeelde derde plaats op de ranglijst blijft staan. Volgende week gaan de mannen van trainer Jordi Smit op bezoek bij het altijd lastige Arnemuiden. Zij hebben slechts drie punten minder.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Tijme v/d Veeken, Jacco de Gast, Dimri Vogelaar, Bas Mackloet, Robert Koster, Thijs Tromp, Mitchell Heemes (’73 Josef Balaydin), Mels de Blok (’67 Jeroen Sep), Tim Mackloet.