DBGC ging helaas onderuit tegen Yerseke

DBGC is er niet in geslaagd om de goede reeks van de laatste weken een vervolg te geven. Op een regenachtig Sportpark de Koepel verloor DBGC ruim met 0-5 van Yerseke.

Op het lastig bespeelbare veld probeerde DBGC vanaf de aftrap het initiatief naar zich toe te trekken. Al vroeg in het duel bleek dat Yerseke vanuit een compacte organisatie al loerend op een tegenaanval DBGC wilde bestrijden. In de gelijk opgaande eerste helft kwamen de bezoekers na ruim twintig minuten aan de leiding. Na een pass achter de defensie werd keeper Nieuwland gepasseerd en kwam Yerseke op 0-1.

Uit een aanval over de linkerkant kon Bas Mackloet al vallend koppen, maar zijn inzet verdween net naast de goal. DBGC ging dan ook met een kleine achterstand de rust in.

De tweede helft

In de tweede helft wilde DBGC met meer energie het duel kantelen. Al snel na rust ging het opnieuw mis. Na een hoekschop werd de bal uit de kluts door Melchior Coolbergen in eigen doel gelopen. DBGC probeerde zich snel te herpakken en kreeg een grote kans op de aansluitingstreffer, maar Jeroen Sep kon een rebound met het hoofd niet op doel krijgen. Na weer een tegenaanval na bijna een uur spelen kreeg Dimri Vogelaar de bal niet weggewerkt. Daarna zorgde een aanvaller van Yerseke voor de 0-3.

Niet snel daarna zorgde balverlies op het middenveld van Robert Koster voor een counter van Yerseke. Deze werd scherp uitgespeeld waardoor DBGC tegen een 0-4 achterstand aankeek. In de 77ste minuut verdween een voorzet van Yerseke via Jacco de Gast tegen de touwen. Met afstandsschoten probeerde DBGC vandaag de eer nog te redden, maar dit mocht niet baten.

Teleurstelling voor de heren

Een teleurstellende maar terechte uitslag in een duel dat voor rust gelijkwaardig was. In het tweede bedrijf kreeg DBGC de goals te makkelijk tegen en dwong het zelf te weinig af. Volgende week een nieuwe kans wanneer DBGC op bezoek gaat in Goes bij hekkensluiter SSV ’65.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen (‘ 64 Arnaud Dees), Tijme v/d Veeken, Jacco de Gast, Dimri Vogelaar, Robert Koster, Bas Mackloet, Thijs Tromp, Robbin Troost (’46 Mels de Blok) Tim Mackloet, Jeroen Sep (‘ 73 Sem Vos).