Speciale Grand Prix Ladies League groot succes

Foto: Richard van den Bos

Het duivenseizoen zit er voor nu even op, maar dat is niet afgesloten zonder speciaal evenement. De Ladies League SZHE (Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden) organiseerde een heuse Grand Prix!

Door Sonja Hagens

De Grand Prix werd georganiseerd naar de bestaande Ladies League competitie. Deze Grand Prix bestaat uit twee onderdelen: oude duiven en jonge duiven. Alle dames mochten hiervoor twee duiven opgeven. De ringnummers werden vastgelegd en de punten die behaald werden telden mee voor de Grand Prix.

Prachtige prijzen

De persoon met de meeste punten mocht zichzelf de winnares van de Grand Prix noemen. De prijs werd verzorgd door hoofdsponsor RCN Toppershoedje uit Ouddorp. Roland Hoogwerf is daar parkmanager en werd erg enthousiast over het idee. Hij bood meteen aan om voor de winnaressen een overnachting inclusief ontbijt voor twee personen te schenken.

“Daar zijn wij als comité maar wat trots op,” vertelt Sonja Hagens van de Ladies League. “De winnaressen kregen hun prijs tijdens de Ladies League Duivenmiddag overhandigd.”

Jonge en oude duiven

De wedstrijd begon met de oude duiven. Deze werden losgelaten in diverse Franse plaatsen. Hieraan deden 21 deelnemers mee. Op 1 mei werden de duiven gelost vanuit Péronne. Daarnaa kwamen ook Nanteuil, Menen, Salbris, Péronne, Pontoise en Pont Sr. Maxence op 23 juli. De winnares van deze vluchten was Annie Legierse uit Oude-Tonge. Ze had met 958,3 punten een flinke voorsprong op de rest van de deelnemers.

Daarna was het aan de jonge duiven, hiervoor hadden 26 mensen zich aangemeld. Zij mochten de Grand Prix gaan uitmaken over vijf vluchten vanuit Frankrijk. Zij begonnen op 14 augustus vanuit Niergnies. Gevolgd door Morlincourt, Nanteuil, Pont St. Maxence en Fontenay op 11 september. Deze wedstrijd werd gewonnen door Lia en Silvana Grinwis uit Ouddorp. Zij wisten 620,5 punten te verzamelen tijdens de Grand Prix.