Wielrenster uit Dirksland nog twee jaar bij Brits team

Foto: RhodePhoto

De 25-jarige wielrenster Marjolein van ’t Geloof uit Dirksland blijft twee jaar langer bij de Britse wielerploeg Drops-Le Col supported Tempur.

Sinds 2020 rijdt Marjolein voor het internationaal georiënteerde team. Van ’t Geloof wordt door haar ploeg geroemd voor haar brede inzetbaarheid. Ze is sterk in het pakken van haar eigen kansen in de sprints. Maar ze is ook goed in het doen van een lead-out voor andere rensters. En ook de rol van Team Captain vervult ze als de beste.

Mooie kans

Dit seizoen reed Marjolein onder meer al naar een vijfde plaats in de Belgische wielerkoers Le Samyn des Dames. Ze is dan ook erg blij met de kans die ze krijgt. “In de afgelopen jaren is het team van Drops als een familie voor me geworden,” stelt ze. “Ze geloofden in mij waar anderen dat niet deden. Ze hebben me het vertrouwen en de kansen gegeven om mijn dromen na te jagen. En om anderen te helpen die van hen te bereiken. Ik kijk er naar uit om de weg met hen te vervolgen.”

Voor Van ’t Geloof is het laatste hoofddoel van het seizoen om over een maand goed te presteren in Parijs-Roubaix. Ook daarin krijgt ze het vertrouwen van het team. Teammanager Tom Varney is dan ook erg blij met de verlenging van het contract. “Ik ben erg blij dat we Marjolein in het team hebben voor de komende twee jaar,” zegt hij. “Het laat zien hoeveel wij in haar geloven en welke waarde ze voor ons heeft. Als persoon en als renster. We geloven dat Marjolein nog ruimte heeft om verder te groeien. We kijken er naar uit om verder met haar te werken.”