Maak kennis met Tai Chi en Qi Gong op het strand

Foto: Dorine Smit

Wil je wel eens kennis maken met Tai Chi en Qi Gong? Dan zit je in Middelharnis en Ouddorp helemaal op je plek!

Vanaf september kun je elke zondagochtend om 10.00 uur terecht bij Strandpaviljoen C-Side. Elke zaterdagochtend om 10.00 uur is de les te volgen op het strandje/grasveld bij ’t Hoad in Middelharnis. Iedereen van 8 tot 80 jaar kan meedoen, ook als je dit nog nooit hebt gedaan.

Goed voor lichaam en geest

Er komt steeds meer bekendheid voor deze eeuwenoude heilzame vorm van bewegen. De langzame, vloeiende en gracieuze bewegingen zijn door iedereen te doen. De rustige ontspanningsoefeningen maken geest en lichaam alert en sterk. Zo hebben stress en ziekte minder vat op je. Je voelt je mentaal verfrist en je bruist weer van de ideeën.

Deze vorm van bewegen helpt gezonde mensen de gezondheid te behouden en versterken. Ouderen houden contact met hun jeugdige veerkracht en innerlijke vitaliteit. Jonge mensen kunnen hun kracht ermee leren beheersen en richting geven. Cees Breederland beoefent al 35 jaar deze bewegingskunst. Volgens hem krijg je van Tai Chi de kracht van een houthakker, de soepelheid van een kind en de geest van een wijze. Het is de kunst van het plezieren van de geest, het verdrijven van ouderdom en het verweven van een lang leven.

Gratis kennismakingsles

Dus wil je eens proberen of dit iets voor jou is? Doe dan mee met de kennismakingsles. Deze les is helemaal gratis. Aanmelden daarvoor kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel naar 06 48 086 064.