Turn2Move is klaar voor het nieuwe turnseizoen

Foto: Ellen van den Doel

De zomervakantie is weer voorbij. Dat is jammer, maar het heeft ook voordelen. De lessen voor Turn2Move gaan namelijk weer beginnen.

De leiding van Turn2Move kan niet wachten om weer aan de slag te gaan met leuke turnlessen. Deze starten weer vanaf woensdag 8 september. Zowel leden als niet leden zijn dan welkom. Niet leden kunnen gratis een keer meedoen om te ervaren hoe een turnles is. Het niveau is hierbij niet belangrijk. Alle kinderen, jongens en meisjes, kunnen meedoen.

Turnen is niet alleen leuk, maar het levert ook een belangrijke bijdrage aan de motorische ontwikkeling bij kinderen.

Plezier en leren

Het hebben van plezier tijdens de turnles staat voorop. Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen ook wat leren. Turn2Move kan zeer gevarieerde turnlessen aanbieden omdat het de beschikking heeft over veel verschillende toestellen. Daar zitten ook toestellen bij om op te springen. Denk aan een grote trampoline en een airtrack.

Alle lesgevers hebben een opleiding gevolgd. Op deze manier kan de leiding van Turn2Move kwalitatief goede en fijne lessen verzorgen. Veiligheid is hier natuurlijk een belangrijk onderdeel van. De inhoud van de lessen wordt bepaald aan de hand van een jaarplanning. Zo wordt er gewerkt aan een opbouw en wordt er gezorgd dat bepaalde elementen regelmatig terugkomen. Denk aan een handstand of radslag, maar ook een salto en een overslag.

Verschillende groepen

Geen kind is hetzelfde, daarom wordt er in de lessen gedifferentieerd. Er worden dus opdrachten gegeven die passen bij het niveau van het kind. Zo kan ieder kind op een prettige manier verder ontwikkelen en nieuwe elementen leren. Daarom zijn de turngroepen ingedeeld op leeftijd. Iedere leeftijdsgroep heeft namelijk een eigen aanpak en begeleiding nodig.

De jongste kinderen kunnen met een ouder of begeleider van anderhalf tot 3 jaar terecht bij de ouder en kind gym. De volgende groep zijn de peuters van 3 tot 4 jaar en de kleuters van 5 jaar. Daarna starten de verschillende groepen voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar.

Lessen

De lessen worden gegeven op woensdag en donderdag in de Staver in Sommelsdijk. Het is mogelijk om op iedere leeftijdsfase te starten met gymmen en turnen. Zo heeft Turn2Move ook een gezellige groep van meiden van 12 jaar en ouder.

Weet je niet zeker of turnen wel de beste sport is voor je kind? Laat hen dan eens meedoen aan een gratis proefles. Zo kunnen ze kijken of het de beste plek is voor een kind. Aanmelden voor een proefles kan via de website van Turn2Move.