Zilveren feest voor TotalBody Health Centre

Foto: Sam Fish

25 jaar is niet niks en de leukste manier om bij zo’n jubileum stil te staan is door terug te blikken. Voor Gré van TotalBody Health Centre begon het allemaal in Dirksland.

Door Sam Fish

“Dat was in 1990 in de Gooye. Ik begon daar toen met aerobicslessen en later ook met aquarobics, dus in het water. Dat hebben we daar gedaan tot ’94 of ’95, ik weet het niet meer precies,” vertelt Gré. “Maar in 1995 begonnen we met de verbouwing van het pand in Stad aan ’t Haringvliet. Ik was toen al heel lang op zoek naar het perfecte pand voor mezelf. In de Gooye moest ik de ruimte altijd delen met anderen en dat wilde ik niet meer. Ik wilde mijn eigen plekje dat ik naar mijn eigen wensen kon inrichten. En waar ik ook mijn spullen kon opslaan.”

TotalBody Health Centre

Dat pand vond ze aan de Zeedijk in Stad aan ’t Haringvliet en daar zit ze nu nog steeds. “Ik begon daar, samen met mijn zoon Wim en dochter Marja, met een sportzaal voor groepslessen,” gaat ze verder. “We hadden een bar, die zaal en de kleedkamers en dat was het. Maar er was aardig wat interesse voor een fitness op het dorp. We zijn toen langzaam aan gaan uitbreiden. We hebben het pand uitgebreid. Daarmee kwam er een nieuwe zaal vrij voor de groepslessen en werd de oude zaal de fitnessruimte.”

Door de jaren heen is de basis hetzelfde gebleven, maar zijn ze blijven uitbreiden. Inmiddels geven we yogalessen en zit er bovenin het pand een massageruimte. Beneden in het pand is ook de fysio erbij gekomen.

Opening

Inmiddels hebben ze dus een mooi jubileum bereikt. “De eerste opening was op 13 januari 1996,” weet Gré nog goed. “De openingshandeling werd gedaan door bokser Arnold van der Leyden. En toen we hebben uitgebreid met de fitness hebben we een heropening laten doen. Die was op 10 januari 1997. Dit keer werd de openingshandeling verricht door Berend Veneberg, hij was toen de sterkste man van Nederland.”

Vaste sporters

Als je al zo lang bezig bent, dan is het niet vreemd dat er mensen al heel lang bij de club zitten. Maar er zijn zelfs drie dames die al bij Gré sportten toen ze nog in Dirksland zat. “En zij komen nog steeds naar TotalBody hier in Stad,” zegt Gré blij. “We hebben daarom voor hen een cadeautje samengesteld als blijk van waardering.”

Ze heeft het over Klazien van Lenten, Jeanette Lecomte en Annewien Langbroek. “Ik heb vroeger diverse sporten uitgeprobeerd, maar niets beviel echt. Totdat ik aerobics les kreeg van Gré. Ik vond het erg leuk en het beviel me goed,” vertelt Klazien. “Toen zij vervolgens voor zichzelf begon in Stad aan ’t Haringvliet, ben ik haar gevolgd. Ik kom daar nog steeds erg graag. Het is een leuke, gezellige en sfeervolle sportschool. Niet zo’n massale tent waar je een nummer bent, maar gewoon lekker klein waar ze oprecht geïnteresseerd zijn in hun leden. Ze helpen je waar nodig, maken altijd even een praatje en het is er heel gezellig. Kortom een top sportschool waar ik hopelijk nog vele jaren met plezier naartoe kan.”

Trots

Gré is, met recht, trots op wat zij, Wim en Marja bereikt hebben met TotalBody. “Het is altijd leuk gebleven voor ons, omdat we altijd meegingen met de trends. Dat hield het ook voor de bezoekers leuk, want zodra iets echt groot werd, konden wij het hier aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan Zumba. Voor ons was dat leuk omdat wij bij bleven scholen met nieuwe cursussen, je moet ten slotte wel weten wat je andere mensen moet gaan leren. We gingen dus steeds opnieuw uitdagingen aan,” vertelt ze enthousiast. “Maar ik ben er vooral heel erg trots op dat we zoveel vaste sporters hebben. Het geeft een goed gevoel als mensen voor je kiezen en ik ben heel blij met iedereen die hier komt sporten.”

En natuurlijk is ze ook trots op de uitbreidingen. “Als je moet uitbreiden laat dat zien dat het goed gaat met de sportschool. Dus elke uitbreiding is er zeker een om trots op te zijn, vind ik. Ik vind het ook heel mooi dat we daardoor een heel groot aanbod hebben aan groepslessen. Er is voor iedereen wel iets passends te vinden bij TotalBody Health Centre.”

We mogen weer!

Het heeft lange tijd geduurd, maar de deuren van de sportschool zijn eindelijk weer open. “We zijn ontzettend blij dat we weer mensen mogen ontvangen,” zegt Gré. “Op dit moment is de fitness geopend en er is een circuit uitgezet in de groepsleszaal. Die kun je individueel of met z’n tweeën afleggen, want de groepslessen mogen helaas nog niet. Maar we zijn al blij met dit begin. Het is fijn om hier weer mensen te mogen ontvangen.”

Daarnaast is de spinningzaal ook open. “Ook daar mogen we nog geen groepsles geven, maar we hebben de les op de muur geplakt. Zo kan iedereen op eigen houtje toch nog de les volgen. We hopen snel iedereen weer te mogen begroeten.”