Dit is de Bestseller Top 60 van week 24 in 2021

Foto: Afbeelding van Ylanite Koppens via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 24 in 2021.

Na het overlijden van de Ierse schrijfster Lucinda Riley worden haar Zeven Zussen-boeken goed verkocht. Alle zeven uitgebrachte delen zijn terug te vinden in de volledige top 60, toch staat alleen de zevende in de top 10. Die staat al in de top 10 sinds het rond Moederdag werd gepubliceerd. De schrijfster overleed vorige week op 55-jarige leeftijd aan kanker. Het was de bedoeling dat het achtste en laatste deel in 2022 uit zou komen.

In de volledige lijst zijn deze week verder nog zeven nieuwe titels te vinden. De hoogste nieuwe binnenkomer is het nieuwe boek van Karin Slaughter. Zij komt daarmee ook meteen binnen op de eerste plaats. Ook Corina Bomann bereikt als nieuwkomer de top 10. Haar boek ‘De kleuren van Schoonheid’ is binnengekomen op nummer 6.

In de volledige lijst zijn er deze week maar liefst zes nieuwe titels te vinden. De top 10 daarvan zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Karin Slaughter – Valse getuige
  2. (2) Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman – Derksen
  3. (3) Lucinda Riley – De Zeven Zussen: De zevende zus
  4. (1) Roxane van Iperen – De genocidefax
  5. (19) George Boellaard – Wij willen gangster worden
  6. (-) Corina Bomann – De kleuren van schoonheid 1. Sophia’s hoop
  7. (8) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  8. (4) Susan Smit – De heks van Limbricht
  9. (11) Jo Besbø – Koninkrijk
  10. (6) Tonke Dragt – De brief voor de Koning

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.