Twee nieuwe assistentes gediplomeerd bij Turn2Move

Foto: Ellen van den Doel

Het duurde door de coronamaatregelen allemaal wat langer, maar Sanne de Bruin en Mirthe van Brussel hebben dan eindelijk hun assistenten diploma gehaald bij Turn2Move.

De dames hebben op zaterdag 22 mei officieel hun niveau 1 opleiding afgerond. Het grootste deel daarvan was al klaar voordat de binnensport in december dicht ging. Het was daardoor na een lange pauze even opnieuw inkomen, maar ze hebben het gehaald.

Cursus

Vanaf 12 jaar kunnen kinderen die daarvoor geschikt zijn meedoen met de cursus om te leren assisteren. Tijdens de cursus moeten ze 19 praktijkopdrachten uitvoeren in de turnlessen van Turn2move. Deze lessen worden gegeven door een lesgever met een niveau 3 diploma. Onder toezicht van deze persoon gaan de cursisten aan de slag met een klein onderdeel van de les. Na iedere les wordt er geëvalueerd zodat ze steeds een stapje verder komen in hun ontwikkeling.

Gediplomeerde leiding

Turn2Move vindt het belangrijk dat er gediplomeerde lesgevers voor de groep staan. Lesgevers dragen namelijk bij aan een klein stukje van de opvoeding van een kind. Kennis van didactiek is hierbij belangrijk. Ook leert een lesgever tijdens een opleiding hoe een kind zich motorisch ontwikkelt. Zo kunnen ze daar op de juiste manier op inspelen. De leeropbouw in de lessen bij Turn2Move wordt bewaakt doordat de lesgever ieder seizoen een jaarplanning maakt. Daarop zijn de lesvoorbereidingen afgestemd.

De veiligheid staat tijdens de lessen altijd op de eerste plaats. Een gediplomeerd lesgever weet de gevaren tot een minimum te beperken door kennis te hebben van de attributen. Sanne en Mirthe kunnen hier onder begeleiding van een niveau 3 lesgever nu op een positieve manier aan bijdragen tijdens de lessen.

Gratis proefles

Kinderen die een keer mee willen doen met een les van Turn2Move kunnen een gratis proefles aanvragen. Daarna kun je besluiten of je lid wilt worden. Voor meer informatie over de club en het aanmelden kun je naar www.turn2move.nl. Voor vragen kun je contact opnemen door een e-mail te sturen naar [email protected]. Je kunt ook bellen met 06 30 38 35 80.