Dit is de Bestseller Top 60 van week 20 in 2021

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 20 in 2021.

Het nieuwe boek van Lucinda Riley is het laatste deel in de reeks van De Zeven Zussen. Het boek voert ook deze week de lijst van de 60 beste boeken aan. Dat was vorige week ook al het geval. Het boek was direct na de lancering op veel plekken dan ook vrijwel overal meteen uitverkocht.

Ook het tweede boek is hetzelfde gebleven. De brief voor de Koning van Tonke Dragt blijft gewoon enorm populair. Zeker nu er een goedkopere editie is uitgebracht is het voor veel mensen makkelijker om het boek te kopen.

De nummer drie is overigens wel veranderd ten opzichte van vorige week. Deze week staat daar Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers. Met dit boek won de schrijver de Literatuurprijs. Het is de eerste keer dat het boek in deze lijst voorkomt.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (1) Lucinda Riley – De Zeven Zussen: De zevende zus
  2. (2) Tonke Dragt – De brief voor de Koning
  3. (-) Jeroen Brouwers – Cliënt E. Busken
  4. (4) Lale Gül – Ik ga leven
  5. (5) Charlie Machesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  6. (-) David Baldacci – Dodelijk spel
  7. (3) Nicci French – Wie niet horen wil
  8. (6) Roxanne van Iperen – ’t Hooge Nest
  9. (8) Lucinda Riley – De zeven zussen
  10. (9) Ramsey Nasr – De fundamenten

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.