De GO Esports Winterkaravaan gaat het eiland over

Foto: Wim Noordzij

Sport is belangrijk en leuk, maar door corona niet altijd en overal zomaar mogelijk. Daar heeft GO Esports een leuke oplossing voor bedacht.

Op zaterdag 6 maart trekt namelijk de GO Esports Winterkaravaan langs Middelharnis. Ze komen daar langs bij de Jonge Spartaan. En op zaterdag 13 maart is hij te vinden bij DBGC in Oude-Tonge. De karavaan is een samenwerking tussen Sportteam GO, Stichting ZIJN Jongerenwerk en House of Esports.

Winterkaravaan

De insteek is om jongeren tot 17 jaar toch iets leuks aan te bieden in de buitenlucht. House of Esports heeft als kernactiviteiten Gamen. Daarbij gebruiken ze de digitale schijf van vijf en de GameGym waarbij games letterlijk vertaald worden naar de sporthal of het sportveld. Denk aan real life Mariokart, Fortnite of Fifa.

Daarnaast wordt de jeugd in beweging gebracht met VR-brillen met dans en Beatsaber. Maar ook diverse soorten voetbal zijn onderdeel van de karavaan.

Doe mee

De stops in Middelharnis en Oude-Tonge zijn niet de eerste edities van de Winterkaravaan. Eerder ging de organisatie al langs bij VV Stellendam en VV OFB. Het is echter niet zo dat het alleen voor clubleden is, iedereen uit het dorp mag meedoen. Zo is er van 9.30 tot 11.00 uur plaats voor kinderen van 7 tot 12 jaar. En ’s middags is het terrein geopend voor jongeren van 13 tot 17 jaar.

De editie van 13 maart in Oude-Tonge krijgt een extraatje. Daar zullen ook de vrijwilligers van DBGC een bijdrage leveren aan de sportdag.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de sportdagen en wat je kunt verwachten? Kijk dan op www.gosportencultuur.nl. Daar kun je je ook gelijk aanmelden voor een van de dagen. Ouders mogen hun kinderen afzetten bij de sportvelden, maar mogen niet blijven kijken. De sportdagen worden ook volledig corona-proof georganiseerd.

Als er heel veel aanmeldingen zijn kan er een extra tijdblok worden toegevoegd.