Eiland haalt € 24.660,- op met Grote Clubactie 2020

Foto: PR Grote Clubactie

De afgelopen maanden zijn veel sporters langs de deuren gegaan voor de Grote Clubactie. Op Goeree-Overflakkee deden 20 clubs mee aan de actie.

In heel Nederland hebben 300.000 clubleden samen 3 miljoen loten verkocht. Daarmee gaat er in totaal in het hele land ruim 9,5 miljoen euro naar de lokale clubs en verenigingen.

Het is de verenigingen op het eiland gelukt om in totaal 24.660 euro op te halen. Iedere club doet dit voor zich en iedere club zorgt dus voor de eigen opbrengst. Tachtig procent van elk lot dat de leden verkopen gaat naar hun eigen club.

De clubs

Alle clubs en verenigingen van Nederland mogen zich aanmelden om mee te doen aan de Grote Clubactie. Op het eiland deden er dus 20 clubs mee. Hieronder vind je de verdeling van de opbrengst per club.

Achthuizen
SJO DFF – € 1050,-

Oude-Tonge
DBGC – € 1800,-
Gemengde Zangvereniging Advendo – € 813,-
HSV The Islanders – € 306,-

Nieuwe-Tonge
NTVV – € 414,-
Badmintonclub Racket Team – € 300,-
GV SSS – € 300,-

Middelharnis
De Jonge Spartaan – € 6429,-
MSV & AV Flakkee – € 2406
Tennisvereniging Menheerse – € 420,-
HCGO – € 396,-

Sommelsdijk
Budokai Senshi – € 1578
Zwemclub de Schotejil – € 1140,-
Volleybalclub Intermezzo – € 114,-

Dirksland
DVV ’09 – € 1518,-

Melissant
Gymnastiekvereniging De Kwiek – € 1413,-
VV Melissant – € 1134,-
De Treffers – € 450,-

Goedereede
Sportvereniging De Kriekel – € 258,-

Ouddorp
West Flakkeese Boys – € 2421,-

Meer clubs dan ooit

De Grote Clubactie bestaat dit jaar inmiddels 48 jaar. “Dit is de grootste opbrengst in de geschiedenis van de Nationale Grote Clubactie,” zegt directeur Frank Molkenboer. Hij kan zijn geluk dan ook niet op. “Ik ben supertrots dat iedereen zo zijn best heeft gedaan. Juist in deze tijden is dit soort saamhorigheid erg belangrijk.”

De afgelopen jaren daalde het aantal clubs dat meedeed aan de actie. Die trend is volgens Molkenboer nu ‘krachtig doorbroken’. Dit jaar hebben namelijk meer clubs meegedaan dan vorig jaar. “Dit laat zien dat de loterij nog steeds springlevend is. En dat is fijn, want ook in de toekomst hebben verenigingen onze loterij keihard nodig om financieel gezond te blijven.”

Op volle kracht online

Clubleden zijn dit jaar nog fysiek langs de deuren gegaan om loten te verkopen. Daarbij werd uiteraard afstand bewaard. Daarnaast werden er vanwege corona ook online middelen in gezet. Zo kon de verkoop altijd doorgaan, wat de maatregelen ook zouden zijn. En met succes! Er zijn om precies te zijn 3.173.719 loten verkocht! 1,2 miljoen van die loten zijn online verkocht.

De verkopers bleken erg creatief om te gaan met de digitale verkoop. Zo werden er QR-codes ingezet, e-mails verstuurd, er werd geplaatst op sociale media en natuurlijk liep de verkoop ook via WhatsApp. Er werden duizenden video’s gedeeld met familie en vrienden om aan te zetten tot het kopen van een lot.

Vereniging gesteund?

Niet alleen de deelnemende clubs profiteren van de Grote Clubactie. Ook alle mensen die een lot hebben gekocht kunnen er iets aan overhouden. Er zijn dit jaar nóg meer prijzen te winnen dan voorgaande jaren. De winkans is dit jaar zelfs 1 op 10. Check dus vanaf vandaag, donderdag 10 december, je loten op de website van de Grote Clubactie. Wie weet heb jij wel een prijs gewonnen!

Over de Grote Clubactie

De Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. Met een loterij en ondersteunende voorzieningen helpt de Grote Clubactie verenigingen in sport, hobby en cultuur hun ledenparticipatie en hun financiële positie versterken.

Transparant, toegankelijk, doelgericht en functioneel. Zo had de oprichter, Pierre Claessens, de geldinzamelingsactie voor verenigingen in 1972 bedoeld en zo werken ze nog steeds. Kijk voor meer informatie op de website van de organisatie.