Zwembaden gesloten, bewegingsonderwijs gaat door

Foto: Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee

We hebben inmiddels allemaal wel door dat de maatregelen rondom het coronavirus zijn aangescherpt. Daar heeft SRGO dus ook mee te maken.

De Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) beheert meerdere accommodaties. Om dus alles even duidelijk op een rijtje te zetten geven ze een update over de huidige situatie. In het kort: De zwembaden zijn gesloten, maar het bewegingsonderwijs en de sport gaan door.

Zwemmen

Alle zwembaden op het eiland zijn voor minimaal twee weken gesloten. Waarschijnlijk gaan deze op donderdag 19 november weer open. Maar dat ligt allemaal aan de situatie en het besluit van de overheid.

Er was nog enige tijd onzekerheid over de zwemlessen voor het abc diploma. Deze gaan echter ook niet door.

Sport en cultuur

De diverse sporthallen van SRGO zijn beschikbaar voor bewegingsonderwijs en –aanbod tot 18 jaar. Voor volwassenen geldt dat trainen tot 2 personen is toegestaan. Zij moeten echter wel anderhalve meter afstand houden. Ook geldt een maximum van 30 personen wanneer een volwassene onderdeel is van de groep. Neem contact op met jouw vereniging om te zien of en hoe jouw activiteit georganiseerd wordt.

Het is belangrijk om te weten dat de douches en kleedkamers van de sporthallen gesloten zijn. Je moet je dus thuis omkleden. Voor individueel sport- of cultuuraanbod als yoga, muziekles, Zumba en dergelijke, geldt een maximum van 30 personen.

Recreatie en horeca

De horeca binnen alle SRGO-locaties is gesloten. De verhuur van zalen voor vergaderingen, bruiloften en uitvaarten is op aangepaste wijze mogelijk. Wil of moet je thuiswerken, maar zit je daar niet prettig? Binnen SRGO is het mogelijk om een werkplek te faciliteren.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel met 0187-48 33 06.