SRGO past dienstverlening aan na persconferentie

Foto: Sam Fish

Op dinsdag 13 oktober werden in de persconferentie aardig wat maatregelen genomen tegen het verspreiden van het virus. Met grote impact.

Door Sam Fish

Horeca moet dicht, geen alcoholverkoop na 20.00 uur en teamsport boven de 18 jaar mag niet meer. En dus wordt het soms verwarrend wat wel mag en wat niet. Want is die groepssport nu teamsport, of niet? Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) hebben daarom één en ander op een rijtje gezet.

SRGO

De SRGO hebben diverse locaties in beheer en dus ook een breed aanbod op het gebied van sport, zwemmen en recreatie. In samenwerking met verschillende verenigingen en partijen proberen ze altijd een mooi aanbod te creëren. Maar natuurlijk wel binnen de geldende richtlijnen.

Zwemmen

SRGO beheert alle drie de zwembaden op het eiland; De Staver, De Gooye en het Zuiderdiep. In alle drie de zwembaden kun je terecht voor banenzwemmen, leszwemmen en doelgroepzwemmen. Dit kan echter alleen op reservering, er zijn ook maar beperkte plekken beschikbaar. Zwemverenigingen zijn welkom, maar ook hier geldt een beperkte groepsgrootte. Recreatiezwemmen is op dit moment helemaal niet mogelijk. De douches zijn gesloten.

De kleedkamers van de zwembaden mogen gebruikt worden. Het verzoek is echter wel om dit zo kort mogelijk te doen. Trek bijvoorbeeld thuis alvast je zwemkleding aan. Kom je je kind halen of brengen voor zwemles? Houdt dan altijd anderhalve meter afstand tot andere ouders.

Sportieve en culturele activiteiten

Naast zwembaden beheert SRGO ook diverse sporthalen. Deze zijn beschikbaar voor bewegingsonderwijs en –aanbod voor kinderen tot 18 jaar. Voor volwassenen geldt dat trainen met maximaal 4 personen mag, mits er anderhalve meter afstand wordt gehouden.

De kleedkamers en douches binnen de sporthallen zijn gesloten. Voor individueel sport- of cultuuraanbod, zoals yoga, muziekles, Zumba, en dergelijke geldt een maximum van 30 personen.

Recreatie en horeca

De horeca van SRGO is gesloten, de verhuur van zalen voor feesten en partijen is ook niet mogelijk. Heb je strikt noodzakelijk een vergadering, dan kun je hier een ruimte voor huren. Echter dient iedereen de maatregelen in acht te nemen. Blijf op je eigen plaats zitten, ga dus niet rondlopen. Houd anderhalve meter afstand tot je collega’s en blijf thuis bij klachten. Hierbij is ook geen horeca mogelijk.

Is thuiswerken onhandig of niet mogelijk? Dan is er de mogelijkheid om een plekje te reserveren binnen een SRGO locatie.

Contact

Wil je meer informatie over de mogelijkheden binnen SRGO? Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is de komende tijd? Of wil je een plekje reserveren voor een bepaalde sport? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel met 0187-483306.