Burendag dit jaar online met pubquiz!

Archieffoto burendag
Foto: PR Burendag

Burendag is altijd dé perfecte dag om de buren te leren kennen of om even lekker bij te kletsen. Maar dit jaar ziet het er net even anders uit.

Dit jaar wordt er namelijk voor het eerst een digitale activiteit toegevoegd aan de viering. Alle buurten kunnen op zaterdag 26 september van 19.30 tot 21.00 mee doen aan een online Burendag Pubquiz.

15de editie

Het is dit jaar alweer de vijftiende editie van de Nationale Burendag. En dit jaar is er helaas minder mogelijk, maar daar naar gekeken met de bepalen van het thema. Dat is dit jaar ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’. Als iedereen in zijn tuin blijft is er dus een hoop mogelijk.

En met de extra digitale activiteit willen Douwe Egberts en het Oranje Fonds iedereen de mogelijkheid geven om toch iets samen met de buren te doen. Buurtcontact is nu immers nog belangrijker dan voorheen.

Dus wil je mee doen met de pubquiz? Meld je dan aan via de website van de Burendag.

Prijzen

Iedereen kan meedoen met de pubquiz door met de buren een team te vormen. Doordat de quiz online plaatsvindt, kunnen ook mensen in quarantaine meedoen. Er valt dus niemand buiten de boot.

En het is natuurlijk een mooie manier om met elkaar in contact te komen. Maar je kunt ook prijzen winnen! Onder de 50 buurten met de hoogste score worden drie Douwe Egberts cadeaupakketten verloot. Deze hebben een waarde van 175 euro per stuk!

Socialer en veiliger

Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren dit jaar voor de vijftiende keer de Burendag. De dag is in 2006 ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger zijn als buren elkaar kennen. Burendag biedt iedereen in Nederland een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met elkaar. Op deze manier kan iedereen ontdekken wie er allemaal in de buurt woont. En daarbij wordt er meteen een basis gelegd voor nieuwe contacten.

Zo kan één dag een effect hebben dat veel langer duurt.

Cookieinstellingen