Turn2Move is vier turn-assistentes rijker

Foto: Turn2Move

Zaterdag 12 september was een spannende dag voor Inge de Ronde, Grethe Wagenaar, Debora van Wezel en Thirza van Brussel.

De dames moesten deze dag hun examen voor het niveau 2 assistente diploma afleggen. Het afgelopen seizoen zijn ze tijdens de lessen bezig geweest met allerlei opdrachten. En dat moest afgesloten worden met een theorie examen. En die bestond uit pittige vragen.

Behalve vragen werden er ook casussen voorgelegd. Hierin moesten ze uitleggen hoe zij bepaalde problemen zouden aanpakken en oplossen. De dames hebben hard gewerkt om het te laten slagen en dat blijkt. Alle vier haalden ze een mooi cijfer en mochten ze hun diploma in ontvangst nemen.

Opleiding

Bij Turn2Move staan kwaliteit, professionaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. Dit betekent ook dat de leiding goed opgeleid wordt. Dat begint al met 12 jaar. Beginnende assistenten starten met de niveau 1 opleiding tot junior assistent.

Vanaf 16 jaar is er de mogelijkheid om een stapje verder te gaan. Je mag dan de niveau 2 opleiding tot assistent volgen. In deze opleiding wordt dieper ingegaan op didactische kennis, methodiek en turntechnieken. Van de assistenten wordt in de les ook meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verwacht.

Uiteindelijk vallen alle assistenten in de les onder de aansturing van de niveau 3 hoofdleiding. Deze trainer heft de eindverantwoordelijkheid over de les. Hij of zij zorgt ook voor de jaarplanning en de lesvoorbereiding.

Turn mee

Onlangs is Turn2Move begonnen met het nieuwe seizoen voor alle leeftijden. Lijkt het jou wel wat om mee te doen? Meld je dan aan voor een gratis proefles. Meer informatie over de vereniging en de proeflessen is te vinden op de website www.turn2move.nl. Voor vragen kun je contact opnemen via [email protected] of 06 30 38 35 80.