Yes, het hockeyseizoen is weer van start gegaan!

Foto: PR Hockeyclub Goeree-Overflakkee

Zondag 6 september was een belangrijke dag voor Hockeyclub Goeree-Overflakkee. Na een lange speelpauze door het corona-virus was daar eindelijk de start van het nieuwe seizoen.

HCGO beschikt dit seizoen weer over twee seniorenteams. Ze kunnen er dus weer vol tegenaan.

De eerste wedstrijd

De dames van het eerste team reisde afgelopen weekend naar Alblasserdam voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Daar speelden ze tegen HC Souburgh D2. Het vernieuwde team begon vol goede moed. Er waren veel kansen voor de dames, maar helaas vonden ze het doel niet.

Na de snelle 1-0 voor de tegenstander volgde een korte drinkpauze en peptalk van gelegenheidscoach Joep Vermeulen. Al vrij snel werd het 2-0, maar de meiden geven niet op. Ze lieten zich niet uit het veld slaan en zetten alle zeilen bij. Tijdens de strafcorner voor HCG speelde Sanne de Keizer een mooie bal die het doel inging. Ze maakte 2-1.

De tweede helft

Na de rust zag je de dat de dames goed op elkaar zijn ingespeeld. Er ontstonden mooie duels en combinaties op het veld. Dat resulteerde in een goal voor HCGO door Emma Winkels. Dat maakte de tussenstand 2-2. De dames hadden dan ook direct de smaak te pakken. Door een assist van Rosalie van der Ende scoorde Astrid Jongeneel de 2-3.

Aan beide kanten ontstonden fysieke duels. Beide teams wilden dan ook erg graag winnen. Annika Struik wist veel ballen uit het doel weg te houden. Helaas wist Souburgh nog twee keer te scoren in de laatste kwart. Daarmee eindigde de wedstrijd met een stand van 4-3.

Nog een kans

Op zondag 13 september hebben de dames een nieuwe kans voor een mooie winst. Beide seniorenteams spelen dan hun eerste thuisduel in Middelharnis. Wil je komen aanmoedigen? Houd je dan aan de corona-maatregelen.

Houd dus minstens anderhalve meter afstand tot andere supporters en blijf thuis als je klachten hebt. Is er iemand in jouw huishouden met het corona-virus? Dan blijf je ook thuis. Kom je de teams aanmoedigen? Dan worden, net als in de horeca, je gegevens opgeschreven, voor het geval er iemand besmet blijkt te zijn.