Definitief geen DAM-X Event in Ouddorp dit jaar

Foto: Chantalle Potgens

Sinds 2013 wordt er op de Brouwersdam het DAM-X event georganiseerd. Een windsurf evenement met grote én kleine namen.

Door Sam Fish

Het hoogtepunt van het evenement is elk jaar weer het EK Freestyle Windsurfen. Helaas is er door het corona-virus een hoop afgezegd het afgelopen jaar. En ook het DAM-X event én het EK windsurfen moeten eraan geloven. “We hebben dit besluit zo lang mogelijk proberen uit te stellen,” laat de organisatie weten. “Helaas zijn we tot de conclusie gekomen dat er geen andere optie mogelijk is.”

Dit jaar niks

“We hebben geprobeerd een mogelijkheid te vinden om tóch iets te organiseren. Vooral omdat er zoveel is afgelasten. Op dit moment zien we echter geen manier om een evenement op een leuke en verantwoorde manier te realiseren.”

Er is daarvoor ook veel contact geweest met gemeentes, sponsoren en andere betrokken instanties van DAM-X. Maar in verband met het virus is het niet mogelijk om alle Europese windsurf toppers op locatie te krijgen. Ook is het niet mogelijk om iets leuks op te zetten voor een groot aantal bezoekers. “Onze gasten hebben een bepaalde verwachting van het evenement die wij als organisatie natuurlijk graag waarmaken.”

Doordat de vele side-events niet door kunnen gaan en door strengere regels, zou het ook geen leuk uitje meer worden voor publiek. “En het teleurstellen van onze bezoekers is wel het laatste dat we willen.”

Volgend jaar?

“We balen natuurlijk ontzettend van dit besluit. Al het werk dat er al ingestoken is en het uitkijken naar één van de leukste weekenden van het jaar is ineens voorbij. We hebben begrip voor alle maatregelen. Maar vooral voor de gasten en betrokkenen is het toch wel een hap uit een zure appel.”

Maar dit is zeker niet het einde. “We kijken alvast met één oog naar 2021. Daarom willen we via deze weg bekend maken dat de zesde editie van DAM-X volgend jaar plaatsvindt van vrijdag 8 tot en met zondag 10 oktober.”