Selectie VC Intermezzo Dames 1 is compleet

Foto: Pixabay; TaniavdB

De selectie voor het eerste damesteam van Volleybalclub Intermezzo is compleet. Dit nieuwe volleybalseizoen veranderen er een aantal dingen voor de club.

De ervaren krachten Erna Vogelaar en Louis van Broekhoeven verlaten het team. Zij maken plaats voor de jonge talenten Naomi Koppenaal (15) en Danique Reuijl (16). Zij komen over vanuit de B- en A-jeugd.

Jeugdspelers Ilse Groen (17), Naomi van den Boogert (17) en Esther Dijkshoorn (16) zijn het komend seizoen ook weer van de partij. De jeugd wordt bijgestaan door ervaring. Marjolein van den Boogert, Saskia Drok, Elena Luise, Annemiek Wesdorp en Lotte Taale completeren de 10-koppige selecte. Het team staat onder leiding van trainer Martin Kooiman uit Oud-Beijerland.

Wedstrijden

Vorig seizoen werd er vooral gespeeld tegen Zeeland en Noord-Brabant. Het komende seizoen speelt VC Intermezzo weer in de regio Rotterdam en Hoeksche Waard. “De tweede Klaase A wordt vooraf als een iets sterkere poule beschouwd,” vertelt Kooiman. “We moeten dus echt weer vol aan de bak. Maar dit zien we met het volste vertrouwen tegemoet. We kijken erg uit naar het eerste fluitsignaal in de Staver op 19 september.”

Eind augustus worden de zaaltrainingen hervat. Er worden dan twee oefentoernooien gespeeld. Op 5 september is dat in de Staver in Sommelsdijk. Op 12 september mogen ze ervoor naar Utrecht. Op 19 september start de competitie weer in de Staver. Het team speelt dan tegen Apollo uit Numansdorp.