150 jongeren in Ouddorp bezorgen politie drukke nacht

Foto: PR Politie Goeree-Overflakkee

De nacht van zaterdag op zondag was een hele drukke voor de politie van Goeree-Overflakkee. Zo’n 150 jongeren zorgden in Ouddorp voor aardig wat problemen.

Door Sam Fish

De jongeren hadden zich verzameld in de duinen bij de Brouwersdam. “Helaas vonden ze het nodig om vuur te stoken in de duinen,” schrijft de politie op Facebook. Een stuk van de duinen is daarbij in brand gevlogen.

Snel handelen

De collega’s uit Zeeland konden snel optreden, waardoor een heuse duinbrand nog werd voorkomen. Hierop hebben de politie van Goeree-Overflakkee en Zeeland de jongeren naar huis gestuurd. Al namen er al een hoop de benen alleen al bij zien van de wagens. Sommigen van hen hebben daarbij de gemene duinplanten gevoeld.

Helaas hebben de jongeren bij het wegrennen een spoor aan glasscherven achtergelaten in de duinen. En dat precies op een plaats waar veel mensen het strand op komen. Er is ook het één en ander vernield.

Einde vakantie

De politie laat overigens ook weten dat de vakantie er voor een aantal jongeren ook direct opzat. Na het strand hebben ze zich ook nog slecht gedragen op het vakantiepark. De beheerder van het park heeft hen daarop weggestuurd. Dat betekent dus ook direct einde vakantie. Ook daar werd de hulp van de politie ingeschakeld.

Meer overlast

Verder was het ook in Ouddorp zelf onrustig met jongeren. Daar is met een hondengeleider geprobeerd de orde te herstellen. Ook op andere delen van het eiland kwamen diverse meldingen van opstootjes, verwarde personen en flink wat meldingen van geluidsoverlast van tuinfeestjes.

Maar dat was nog niet alles. “Ook was er een auto tegen de tekstkar in Middelharnis aangereden,” gaan ze verder met het bericht. “In zoverre, we troffen de tekstkar op zijn kant aan en geen auto erbij. Dit heeft ons ook de nodige tijd gekost.”