De Dam tot Damloop start bij jouw voordeur!

Foto: Pixabay; skeeze

De Dam tot Damloop is één van de evenementen die niet door kan gaan door het corona-virus. Dat weten we nu allemaal wel, maar er is een leuke oplossing gevonden!

Door Hedwig Heeren

De Dam tot Damloop start dit jaar gewoon vanaf je eigen voordeur. Je hoeft dus niet meer naar de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Scheelt toch weer een aardig ritje. De organisatie wilde het niet helemaal afblazen en komt dus met een Home Edition.

Meedoen

Deelnemers kunnen op de originele data van het evenement in hun eigen omgeving meerennen. Dat is dus 5 of 10 Engelse mijl op zaterdag 19 en zondag 20 september. Dat kan individueel, als bedrijventeam of voor een goed doel. Ingeschreven deelnemers krijgen een speciaal pakket thuisgestuurd. Daarin zit onder andere een startnummer, een speciaal t-shirt en een poster. Deze kan op het raam geplakt worden, je maakt daarmee kans op leuke prijzen.

Medaille

Uiteraard zijn er ook medailles gemaakt voor de loop. Wie de medaille wil krijgen, kan daarvoor kiezen bij de inschrijving. Aanmelden kan vanaf vandaag digitaal via de website. Hardlopers die zich al eerder hadden ingeschreven mogen gratis meedoen. Dit geldt alleen als ze niet al het inschrijfgeld hebben teruggekregen.