Dit zijn de winnaars van de terrasverkiezing!

Foto: Sam Fish

Net als vorig jaar hielden we deze zomer de verkiezing voor het leukste terras van Goeree-Overflakkee. Alleen dit keer waren we slim en deden we het aan het begin van de zomer.

Door Sam Fish

Vorig jaar hielden we de verkiezing aan het einde van de zomer. Want zeg nu zelf, goede ideeën komen soms nét iets te laat bij je binnen. Maar we vonden dat dat de pret niet mochten drukken. Toch leek het ons een goed idee om het dit jaar op tijd te doen. Zo kun je de hele zomer nog even langs bij de winnaars!

De leukste medewerker

Een terras kan gezellig zijn, maar zonder goede medewerkers ben je nergens. En dus beginnen we bij deze categorie. Na het bekend maken van de winnaars op onze Facebookpagina werden we er echter op gewezen dat we een fout hadden gemaakt. Er waren twee stemmen verloren geraakt in onze puntentelling. Volledig onze fout dus. Dank voor het melden, we zijn helaas maar mensen en maken dus af en toe een fout. Gelukkig ging het niet om een grote geldprijs. Dat zou wat zijn…

Maar goed, we hadden dus al een winnaar bekend gemaakt. Wat nu? We hebben uiteindelijk op de redactie besloten om gewoon twee winnaars te kronen. Op deze manier maken we twee mensen blij en heb je nóg een locatie die je moet gaan checken deze zomer!

Groene Lanteern Ouddorp Kevin Grinwis leukste medewerkerKevin Grinwis

De échte winnaar, na de hertelling bleek hij meer stemmen te hebben, is Kevin Grinwis. Hij staat in de keuken bij In d’Groene Lanteern in Ouddorp. Dat doet hij zelfs al vier jaar! “Ik vind het hier heel leuk werken,” zegt hij. “Ik hoorde van mijn opa en oma wel iets over de verkiezing, maar de bevestiging kwam dinsdag vanuit het bedrijf.”

De baas vindt het dan ook fantastisch dat Kevin heeft gewonnen. “Hij is een harde werker, wil altijd meer uren draaien. We zijn enorm blij met hem!”

Rodina HofmaRodina Hofma leukste medewerker horeca Surf- en Zeilcentrum Brouwersdam

Rodina Hofma werd eerst gekroond tot winnaar. En om nou iemand blij te maken met een dooie mus, daar houden we niet zo van. We hebben haar dus ook een bloemetje en certificaat overhandigd. “Ik had het wel gesnapt als ik uiteindelijk niets had gekregen, maar dit is wel heel erg leuk. Ik voel me heel erg vereerd en het is heel tof dat mensen op mij gestemd hebben,” laat ze weten. “Ik werk hier pas sinds oktober en kom eigenlijk uit Groningen, dus dit is echt heel bijzonder. Had dit niet verwacht, nee. Heel tof en zeker een leuke opsteker!”

Het leukste terras

En dan dé grote verkiezing; het leukste/mooiste/gezelligste terras van Goeree-Overflakkee. Vorig jaar werd deze gewonnen door Stadscafé Goeree en dus hadden ze die eer hoog te houden. En ze blijken gewoon wederom het leukste en gezelligste terras van Goeree-Overflakkee. Ze hebben ons verzekerd dat ze echt geen campagne hebben gevoerd. Al mag dat natuurlijk wel, het is tenslotte een verkiezing.

“Vorig jaar was het hier nog een zandhoop door werkzaamheden. Nu hebben we een prachtig terras waar we enorm trots op zijn,” vertelt café-eigenaar Michel den Eerzamen. “Het is dan ook echt een eer dat mensen wéér op ons café gestemd hebben, dat doet ons zeker wel goed. Het is voor ons een teken dat mensen dit een fijne plek vinden. Dat levert hele goede energie op!”

En dan is hij vandaag (zondag 12 juli) nog jarig ook. Wat een top cadeau!

Leukste gezelligste terras stadscafé Goeree Geoedereede