Houd vol, blijf vanuit huis fit in deze rare corona-tijd

Foto: Pixabay; 5132824

Deze tijd vol corona-beperkingen houdt langer aan dan we ooit hadden verwacht. Maar het is nodig om nog even de schouders eronder te zetten. Daarom is het ook belangrijk om fit te blijven. Dat zorgt ervoor dat je er toch nog even tegenaan kunt.

Door Sam Fish

Het is natuurlijk logisch dat de sportscholen dicht zijn. De kans op besmetting in openbare ruimtes is nu eenmaal groter. Maar veel bewegen is goed voor een mens. Zeker in deze tijd. Het haalt de immuun cellen uit hun schuilplaats en ze gaan tijdens het sporten ook nog sneller door het lichaam heen. Het is dus van belang dat je fit blijft nu alle sportscholen dicht zijn.

Thuis sporten

Een groot deel van Nederland werkt al een aardige tijd vanuit huis en dat kan een mens opbreken. Steeds dezelfde omgeving, geen andere mensen in de buurt. En dan is het lekker om te sporten, want daarmee komt er endorfine vrij in je lichaam. Dat is een stofje in je hersenen waar je gelukkig van wordt. Chocolade maakt dat ook bij je los, maar sporten is een stuk gezonder. Al houden wij je natuurlijk niet tegen als je jezelf na het sporten beloont met een stukje bruin goud.

Maar nu de sportschool dicht is zul je zelf de schouders eronder moeten zetten. Ga touwtje springen in de achtertuin. Ren de trap op en af of ga gewicht heffen met flessen water. Het hoeft allemaal niet moeilijk of duur te zijn. Je hebt ook echt niet altijd sportattributen nodig om fit te blijven.

Alleen maar samen

Dit sporten doe je dan alleen, of misschien met je buren aan de andere kant van de schutting. Maar het is mooi om te zien hoe ook dit Nederland verbindt. Er zijn namelijk een hoop fitcoaches en sportscholen die online gratis video’s plaatsen om mensen fit te houden.

Dus blijf fit, want dat is belangrijk. En doe het lekker in je eigen tijd, in je eigen huis of tuin. En helemaal gratis! Sporten kan natuurlijk ook met je huisdier….

Hardlopen

En ben je nu een echte hardloper? Dat is natuurlijk geen probleem, de wegen zijn tenslotte gewoon open. Dus trek aan die schoenen en ga naar buiten. Heb je een stok achter de deur nodig? Zoek dan eens een leuke virtuele run op. Krijg je nog een leuke beloning ook.