Dames 1 VC Intermezzo wint aan vertrouwen

Het eerste damesteam van VC Intermezzo kreeg het jeugdige Dames 3 team uit Roosendaal op bezoek. Vooraf voelde Intermezzo de druk om punten te pakken; het was een strijd tussen de nummers 7 en 10 van de ranglijst.

Door Arjo Wesdorp

Vanaf het begin had Intermezzo vat op de wedstrijd. Coach Martin Kooiman startte met de jeugdige spelverdeelster Ilse Groen. Zij kon de aanvallers goed in stelling brengen. Met name Lotte Taale kwam diverse keren goed door op de buitenpositie. Servicedruk zorgde ervoor dat regelmatig afstand genomen kon worden.

Zelfvertrouwen

In zowel set 1 als 2 stond er een 17-17 tussenstand op het telbord. Daarna kon Intermezzo met net en degelijk spel de punten bijeen sprokkelen en de sets binnenhalen. Goed serveren van onder andere Marjolein van den Boogert hielp daar goed bij. De middenaanvallers maakte effectief hun punten, geplaatst en doelgericht op de grond van de tegenstander. Het maakte dat gedurende de wedstrijd het zelfvertrouwen groeide en er ontspanning kwam in het spel.

In de vierde set kwam  de thuisploeg wel op een 13-7 achterstand. Gelukkig wist ze deze om te buigen zodat uiteindelijk een mooie 4-0 overwinning kon worden opgetekend (25-19, 25-19, 25-20, 25-20).

Verdere wedstrijden

De laatste vijf wedstrijden kunnen met vertrouwen tegemoet worden gezien. VC Intermezzo treft nog de top 3 en de laatste van de ranglijst, evenals concurrent Savok.

Het eerste herenteam speelde tegen de nummer twee op de ranglijst Spirit H4. Het werd een 1-3 verliespartij, met twee nipte verliessets. 14-25, 23-25, 25-18, 22-25.