Collecterooster Goeree-Overflakkee maart

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Het is altijd maar weer een vraag of de collecte aan de deur échte collecte is. Dan is het handig om een lijstje paraat te hebben. Daarom publiceren we elke maand een overzichtje van de komende collectes.

Door Sam Fish

Het volledige jaarrooster is makkelijk te vinden op www.cbf.nl. Hier op Goeree-Overflakkee.Nieuws.nl plaatsen we gewoon elke maand een duidelijk overzicht. Met deze aankondiging weet je dus precies of, waar en welke collectanten er aan de deur kunnen komen.

Collecteren

Voor de gehele maand maart staan er collectes op het programma. Voel je niet verplicht de deur te openen als het buiten al donker is. Als je het niet vertrouwt, neem dan geen risico. Je bent uiteraard ook niet verplicht om geld te geven, maar dat hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Wees altijd op je hoede voor babbeltrucs!

Jantje Beton

Van zondag 1 tot en met zaterdag 7 maart wordt er gecollecteerd voor Jantje Beton. Dat is hét goede doel dat zich inzet voor meer speelruimte. Kinderen kunnen op een spelende manier leren, wat erg belangrijk is. Daarnaast organiseert de stichting ook elk jaar de buitenspeeldag en het NK Stoepranden.

Amnesty International

Tussen zondag 8 en zaterdag 14 maart komen er collectanten langs de deur voor Amnesty International. Zij komen op voor de rechten van de mens. Ze onderzoeken het onrecht in de wereld en maken het zichtbaar via rapporten, persberichten, acties en campagnes. Daarnaast steunt Amnesty lokale organisaties en activisten die opkomen voor de mensenrechten in hun land.

Reuma Nederland

Er wordt van zondag 15 tot en met zaterdag 21 maart gecollecteerd voor Reuma Nederland. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. De komende jaren gaat deze stichting zich extra inzetten voor drie knelpunten waar mensen met reuma dagelijks tegenaan lopen.

ZOA

Van zondag 22 tot en met zaterdag 28 maart komen er vrijwilligers aan de deur om geld op te halen voor ZOA. Deze stichting is er voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt in een oorlof of ramp. Zij schieten te hulp in noodsituaties en helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Net zolang tot ze zichzelf weer kunnen redden.

Fonds Gehandicaptensport

De laatste collecte van de maand overlapt met april. Deze is voor het Fonds Gehandicaptensport. Hiervoor wordt gecollecteerd van zondag 29 maart tot en met zaterdag 4 april. Deze organisatie maakt sporten met een handicap mogelijk.