DBGC wint van MZC’11 na moeizaam duel

Foto: Pixabay; Macblack

DBGC heeft ook haar tweede thuisduel na de winterstop in winst om weten te zetten.

In een moeizaam duel werd het 1-0 voor de mannen van trainer Wim Nieuwland tegen MZC’11.

DBGC kwam goed uit de startblokken en drukte MZC’11 terug op eigen helft. Een boogbal van Niels van der Kooij vloog na 2 minuten spelen al bijna tegen de touwen. Niet veel later speelde Jeroen Sep zich knap vrij, maar zijn inzet vloog voor de goal langs. Na 8 minuten spelen speelde  Sep Joran Maliepaard aan. Met een droge schuiver verschalkte hij de doelman en zette DBGC zo op een verdiende voorsprong.

In de loop van de eerste helft knokte MZC’11 zich terug in het duel, zonder dat het erin slaagde om kansen te creëren. Vlak voor rust werd een terugspeelbal van Melchior Coolbergen onderschept door een Zeeuwse aanvaller. Zijn inzet verdween via de onderkant van de lat uit het doel. De ruststand was dan ook 1-0.

Tweede helft

De tweede helft was van een matig niveau. Het spel van beide kanten was erg rommelig en slordig en voor de goals van beide keepers gebeurde dan ook weinig. De scheidsrechter van dienst vond het nodig om in een sportief duel maar liefst 7 gele kaarten uit te delen. Vlak voor tijd gaf hij om onduidelijke reden zelfs direct rood aan Bas Mackloet waardoor DBGC met tien man verder moest.

Na een fout achterin kreeg Jeroen Sep een kans om de voorsprong van DBGC uit te breiden. Maar zijn inzet ging naast. MZC’11 probeerde met opportunistische spel tot kansen te komen, maar ook dit lukte niet. In de extra tijd lanceerde Jeroen Sep zichzelf. Hij speelde Ramon de Man vrij, maar hij vond in zijn afronding de doelman op zijn weg.

Na 7 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van dit duel en won DBGC na een erg matige tweede helft met 1-0. Volgende week gaat DBGC op bezoek bij koploper Nieuwenhoorn.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Arnaud Dees, Bas Mackloet, Martijn Bakker, Melchior Coolbergen, Sonny Noordermeer (’88 Tijmen van der Veeke), Jacco de Gast, Dimri Vogelaar, Jeroen Sep, Joran Maliepaard (’84 Ramon de Man) , Niels van der Kooij (’75 Wilko Pulleman).

Reacties