Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Image by Karolina Grabowska from Pixabay

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 10 februari een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Rijbewijskeuring

Opgelet! Op maandag 10 februari zullen er weer rijbewijskeuringen plaatsvinden in Oude-Tonge. In verband met zeer lange wachttijden bij het CBR raadt de organisatie iedereen aan om de keuring minstens 4 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs te doen. De keurend arts is dr. Alain Marlisa.

Dit gebeurt allemaal bij het verenigingsgebouw van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Voor vragen of afspraken kunt u contact opnemen via 0118-724999 of [email protected].
Overige informatie zoals prijzen en wat mee te nemen naar de keuring, kunt u vinden op onze website: https://75pluscbr.nl/.

Bingomiddag

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 12 februari een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé Oude-Tonge

Woensdagavond 12 februari is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected] Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

Workshop Vilten

Maak in deze workshop een vogelhuisje met de vilttechniek. De lente is in aantocht en de vogels gaan weer op zoek naar een mooi plekje. Kom jij, samen met viltster Arrianne van der Stel, op woensdag 12 februari 2020 een origineel vogelhuisje van vilt maken?

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 12 februari | tijd 19.30-22.00 uur | Toegang € 20,- inclusief materialen

Snertmaaltijd 55+-club

Woensdag 12 februari is het weer tijd voor de jaarlijkse snertmaaltijd van de 55+ club in Ouddorp. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te genieten van erwtensoep met broodjes worst en een toetje. De soep wordt ook dit jaar gekookt door hotel restaurant Akershoek. Het jeugdorkest van muziekvereniging Concordia gaat voor u optreden.
De kosten voor deze activiteit bedragen € 8,-. U kunt zich opgeven bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. U hoeft niet uw eigen soepkom mee te nemen, daar wordt voor gezorgd, wel graag bestek en een bordje voor het broodje.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting ZIJN 0187 483366 of e-mail [email protected]

Valentijn knutselen

Woensdagmiddag 12 februari is er knutselmiddag bij wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Deze middag zal in het teken staan van Valentijn. Heb jij een grote liefde waar je je kunstwerk aan wil geven? Kom dan gezellig mee doen. Het begint om 14.00 uur en is om 15.30 uur afgelopen. De entree  is €2,50 per kind, dit is inclusief limonade en een snoepje.

Aanschuifkoor

Kom donderdag 13 februari gezellig meezingen met het aanschuifkoor! Tijdens het Aanschuifkoor wordt er gezongen onder leiding van zangdocente Germaine Compier of Elly Bezemer. Van gouwe ouwe tot echte meezinger. Zingen maakt blij! Inmiddels is het aanschuifkoor een maandelijks feestje wat niemand meer wil missen. Mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers. Kom ook en zing gezellig mee.

Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 13 februari | tijd 14.00 – 16.00 uur | toegang gratis

Breicafé Ooltgensplaat

Op donderdag 13 februari is er Breicafe van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,00 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Poters eten

Op vrijdag 14 februari is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd. Ook zal er een verloting zijn! (€ 1,00 voor 3 lootjes) Gezellig en lekker poters eten in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat vanaf 17.00 uur. Kosten € 10,00. U kunt zich opgeven voor 7 februari a.s bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Bingo

Zaterdagavond 15 februari is er bingo bij wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Er worden 11 rondjes gespeeld en er zijn mooie prijzen te winnen. Aan het eind van de avond worden er nog 4 kleine prijzen verloot. Zaal opent om 19.00 uur en de bingo start ongeveer een half uurtje later.

Vaste agendapunten

Er zijn op Goeree-Overflakkee niet alleen losse activiteiten of evenementen die eenmalig worden georganiseerd. Er zijn ook wekelijks terugkerende activiteiten waar je naartoe kunt. Daarom ook deze even op een rijtje.

  • Maandag

Leescafé

Houd je van lezen, maar vindt je dat lastig om te doen? En ben je ouder dan 18 jaar? Kom dan naar het leescafé in de bibliotheek van Middelharnis. Deze is elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur en helemaal gratis toegankelijk. In het leescafé wordt een verhaal voorgelezen terwijl je zelf meeleest. Zo ontdek je samen hoe leuk lezen is. Iedereen die moeite heeft met lezen in het Nederlands is meer dan welkom

  • Dinsdag

Taalcafé

Is je Nederlands niet zo goed als je zou willen en wil je beter worden? Dit is je kans. Elke dinsdag is in de bibliotheek van Middelharnis het taalcafé geopend. Dit is van 13.30 tot 15.00 uur. Bij het taalcafé kun je op een laagdrempelige manier oefenen om beter Nederlands te spreken. Het beter leren spreken en lezen staat voorop. Maar het ontmoeten van leuke nieuwe mensen is een leuke bijkomstigheid!

Sjoelmiddag

Stichting ZIJN houdt elke dinsdag een sjoelmiddag in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Deze middag is van 13.30 uur tot 15.00 uur. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag meldt u dan aan bij Stichting ZIJN, (0187)- 483366 of e-mail [email protected]

Koersballen

Elke dinsdagmiddag wordt er een potje Koersbal gespeeld in de Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Het koersballen kan van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste twee maanden is er geen contributie, zo kun je makkelijk kijken of het bevalt. Daarna kost het koersballen € 4,- per maand. Er wordt gezamenlijk koffie gedronken en de punten worden bijgehouden door Toni Grinwis. Aanmelden of toch iets meer informatie nodig? Bel naar 06 31 00 06 04 of stuur een e-mail naar [email protected]

Breicafé Sommelsdijk

De dames van de breiclub zijn op het goede idee gekomen om omslagdoeken te breien en haken voor rolstoelafhankelijke mensen. Zo zitten ze er lekker warm bij in deze koude dagen. Komt u ook meehelpen? Elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur. De entree bedraagt €1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

  • Donderdag

Spelletjesmiddag

Ben je gek op spelletjes? Dan kun je elke donderdagmiddag terecht in de Zwaluw van 13.30 tot 15.30 uur. Er zijn kaartspelletjes zoals klaverjassen, jokeren en bridgen. Maar er is ook ruimte voor Oud-Hollandse spelletjes. De entree bedraagt € 1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

  • Vrijdag

Digicafé

Elke vrijdag kun je van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Middelharnis terecht voor het digicafé. Daar kun je naartoe voor al je vragen op digitaal gebied. Van het installeren van een programma tot het sturen van een e-mail of het opslaan van foto’s. Ook als je gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop ben je welkom in het digicafé. Cursisten van de cursus Klik & Tik kunnen dit moment ook gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team vrijwilligers aanwezig om te helpen.

Reacties