Negende Tulpenwandeltocht met prachtige routes 

Foto: Sam Fish

Zaterdag 18 april 2020 staat alweer de negende Tulpenwandeltocht op de agenda.

De start en finish zijn traditiegetrouw bij MSV & AV Flakkee. En de tocht voert door polders, over dijken en langs de tulpenvelden rondom Middelharnis.

De te wandelen afstanden tijdens deze editie zijn 11, 17 ½, 25 en 40 km. De twee langste afstanden starten vanaf 8.00 uur, de overige afstanden vanaf 9.00 uur. De organisatie heeft wederom vier prachtige wandelroutes vastgesteld. De deelnemers van de 11 kilometer worden ook dit jaar weer per touringcar/taxibusje naar de start in de polder vervoerd.

Door het toenemende succes bestaat ook dit jaar weer de mogelijkheid om een route van 27 km te fietsen. Deze fietstocht kan gestart worden vanaf 11.00 uur tot 14.00 uur. Deze route is ook geschikt voor scootmobielen. Er zijn dan weer stempelposten bij camping de Grevelingen en het Streekmuseum. Daar hoort dan natuurlijk ook gratis entree tot het museum bij.

Goed doel

Zoals altijd staat de tocht in het teken van een aantal goede doelen, deels verbonden aan ons mooie eiland. Eén van goede doelen voor deze editie is Stichting Ambulancewens. Dit is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers. Zij vervullen dagelijks gratis de laatste wensen van mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer. Het gaat hierbij om terminale patiënten en dit wordt gedaan met een speciaal daarvoor ontwikkelde ambulance. Deze stichting verzet mooi werk, ook voor mensen op Goeree-Overflakkee.

Een lokaal doel van deze editie is het Streekmuseum. Daarnaast werken we deze editie alweer voor de vierde keer samen met Eilandmarketing van de Gemeente Goeree-Overflakkee.

Tulpenvelden

De vijf routes die dit jaar zijn uitgestippeld voeren uiteraard langs zoveel mogelijk tulpenvelden. De kortste route komt langs zeven tulpenvelden en de fietsroute langs twaalf. De langste route van 40 km komt zelfs langs 24 tulpenvelden! Als de tulpen en het weer goedgezind zijn, dan treffen de lopers een enorme kleurenpracht waar het eiland zo bekend om staat.

Sfeer

Naast het bewonderen van de prachtige polders en kleurrijke tulpenvelden wordt ook weer aandacht besteed aan de goede sfeer. Er wordt op diverse plaatsen muziek ten gehore gebracht, van orgel tot harmonie. Bij de modelvliegclub zullen vliegdemonstraties worden uitgevoerd. En bij manege Oostmoer is een springwedstrijd.

Bij de start en finish, MSV & AV Flakkee, zijn er de hele dag diverse voetbal- en hockeywedstrijden. De lopers van de 17½ en de 25 kilometer kunnen bij jachthaven Atlantica in Stad aan het Haringvliet genieten van een welverdiende pannenkoek. Deze zijn gebakken door de inwoners van Stad aan ’t Haringvliet. Ze vervolgen hun tocht over de Molendijk, waar ze in molen “de Korenaar” worden verwelkomd door dhr. Campfens (molenaar). Tevens is de molen van Sommelsdijk is geopend voor de deelnemers van de fietsroute.

Tulpenwandeltocht

De Tulpenwandeltocht is een tocht waarbij natuur, gezelligheid en sportief bezig zijn hand in hand gaan. Vorig jaar deden er maar liefst 2031 deelnemers mee aan de tocht, een recordaantal! Daardoor kan er steeds meer geschonken worden aan het goede doel. En daar gaat het uiteindelijk om.

Wil je meer informatie over de tocht? Kijk dan op de website van de Tulpenwandeltocht.

Reacties