Gemeente Goeree-Overflakkee lanceert eigen app

Foto: PR gemeente Goeree-Overflakkee

Losliggende stoeptegel, verkeersoverlast of uitgevallen straatverlichting melden bij de gemeente? Of benieuwd wanneer de groene, bruine of blauwe afvalcontainer aan de weg moet?

De gemeente Goeree-Overflakkee wil haar dienstverlening richting de inwoners verder verbeteren en lanceert daarom een app voor de smartphone.

In de beginfase bevat de gemeenteapp vooral veel algemene informatie. Maar daarnaast is er ook een afvalkalender. En kun je snel en makkelijk een melding ‘openbare ruimte’ te versturen naar de gemeente.

Voor burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman is de app een goede stap vooruit. De gemeente is sowieso bezig de dienstverlening te verbeteren. Begin november werd ook al de nieuwe volledig elektrische GO-bus in gebruik genomen. Deze gaat als een mobiel gemeentehuis alle dorpskernen af.

“Ook deze app is er om het contact met de gemeente te vergemakkelijken,” zegt ze. “Je kunt bijvoorbeeld gelijk een melding doen als je op straat loopt en gedumpt afval of een vernielde prullenbak ziet. Het mooie is dat bij zo’n melding ook gps-coördinaten kunnen worden toegevoegd. Wij weten dan precies waar het probleem is en gaan daar dan ook snel mee aan de slag.”

Afvalkalender

Rondom de feestdagen wordt het schema voor het ophalen van het huishoudelijk afval meestal aangepast. De wijzigingen worden altijd bekendgemaakt via de krant, website en de sociale media. Maar niet iedereen houdt het gemeentenieuws in de gaten.

Ieder jaar weer ontvangt de gemeente veel vragen over het gewijzigde ophaalschema. Daarom bevat de app een afvalkalender. Daarmee is heel makkelijk te zien op welke dag de huisvuilkalenders op dat adres worden geleegd. Ook is het mogelijk om op de app in te stellen dat er een avond van tevoren een herinnering wordt verzonden naar de smartphone.

Melding openbare ruimte/openbare orde

Zo’n afval kalender is natuurlijk super handig, maar de app kan meer. Zo is het met de app heel makkelijk om een melding te maken over de openbare ruimte. Denk hierbij aan het melden van gevaarlijke situaties op de openbare weg. Scheve stoeptegels, afgewaaide takken of een afval dumping. Ook kan dit gebruikt worden voor overlast van bijvoorbeeld verkeer of dieren.

Contact

Natuurlijk zijn in de app ook de contact gegevens van de gemeente te vinden. Adressen, openingstijden, telefoonnummers én informatie over het bestuur. Via de app kunnen ook gemeentelijke bekendmakingen worden geraadpleegd.

Uitbreidingen

De gemeenteapp is nog nieuw en dus nog niet helemaal zoals het zou moeten zijn. In de toekomst wordt hij dan ook verder uitgebreid met meer functies. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om een afspraak te maken met het Klant Contact Centrum.

Gratis downloaden en gebruiken

De gemeente stelt de app gratis beschikbaar. Deze is te downloaden via de App Store van Apple en de Google Play Store. De app is te vinden onder de naam ‘Goeree-Overflakkee’. De app is te herkennen aan het logo van de gemeente.

Reacties