Dames VC Intermezzo laten winst glippen

De dames van VC Intermezzo uit Sommelsdijk zijn in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in ten onder gegaan. Het was een van begin tot eind boeiend duel met een nipt verlies van 2-3.

Na een gedegen voorbereiding waarin wedstrijden tegen Volley Voorne, DVO 2 en VC Heyendaal werden afgewerkt kwam afgelopen zaterdag het Zeeuwe Savok op bezoek in sporthal De Staver. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken.

Met onder andere een aanvallend veelvuldig scorende Lotte Taale besliste Intermezzo direct twee spannende sets in haar voordeel; 25-22, 25-23. De bezoeksters uit Sas van Gent lieten zich niet zomaar uit het veld slaan. Intermezzo kon de scherpte niet lang genoeg volhouden terwijl Savok vocht voor de laatste kans om terug te komen in de wedstrijd. Intermezzo lukte het niet de beslissende 3-0 voorsprong op het bord te krijgen.

Niet sterk genoeg

Het liet de derde set nipt aan de bezoeksters; 24-26. De vierde set ging ook naar Savok (22-25) waarna de vijfde set de beslissing moest brengen. Helaas voor de thuisploeg was Savok daarin net wat scherper en effectiever. Met 11-15 ging Savok met de 2-3 winst naar huis.

Aanvoerster Erna Vogelaar kijkt met vertrouwen naar de volgende wedstrijden. “Naast aanvallend hebben we in de pass met Elena Luise ook stabieler gespeeld dan in de laatste paar oefenwedstrijden. Als we elkaar wat ook nog beter gaan vinden in de rally’s gaan we ongetwijfeld minder afwisselend spelen en worden we elke wedstrijd beter.”

De komende wedstrijd wordt wederom thuis in sporthal De Staver gespeeld. Op zaterdag 5 oktober komt De Burgst Breda 4 op bezoek. De wedstrijd start om 18.00 uur.