Gezellige PGGO rolstoeldansmiddag in Dirksland

Foto: PR PGGO

Haal je dansschoenen maar uit de kast, op woensdagmiddag 4 september is er namelijk een gezellige rolstoeldansmiddag in Dirksland!

Door Sam Fish

De middag is een initiatief van PGGO, het platform gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee. “We willen een middag organiseren waar iedereen welkom is,” zegt penningmeester John van Item. “Dansen is plezier voor twee en het belangrijkste is dat mensen het naar hun zin hebben.”

De dansmiddag wordt dan wel georganiseerd door PGGO, maar hij is voor iedereen. “Iedereen die van dansen houdt is welkom, met of zonder handicap,” laat de stichting weten. “De middag is bedoeld vooral voor rolstoeldansers en g-dansers. Maar mensen zonder handicap zijn natuurlijk ook welkom.”

Swingende Wielen

Tijdens de dansmiddag wordt er ook een rolstoeldansdemonstratie gegeven. Daarvoor worden de Swingende Wielen uit Woerden ingevlogen. “Dat is een vereniging van rolstoeldansers. Zij vallen onder de Stichting Rolstoeldansers Nederland,” vertelt bestuurslid Märy. “Hier op Goeree-Overflakkee is nog geen vereniging, maar wie weet. Als er genoeg animo voor is tijdens de dansmiddag is er altijd de mogelijkheid om iets op te zetten.”

Dansmiddag

De gezellige middag vindt plaats in de Gooye aan de Hondsgalgweg 1 in Dirksland. “Zij stellen de zaal ter beschikking,” vertelt John. “Daarnaast hebben we ook financiële steun gekregen van de dorpsraad. Daardoor kunnen we de entreeprijs laag houden.”

De entree bedraagt dan ook € 4,- per persoon, dit is inclusief een consumptiebon. De deuren openen om 13.00 uur en ongeveer een half uur later gaat de muziek aan. Er kan gedanst worden tot ongeveer 16.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen